• Home
  • Z Folimanky je na rok opět hrad pro krále sportu ČR!

Z Folimanky je na rok opět hrad pro krále sportu ČR!

23. 12. 2021

Lukáš Krpálek se silou 1720 bodů stal naprosto přesvědčivě a nekompromisně Sportovcem roku 2021 a nejméně na rok tak převzal vládu. Upřímně, všichni na Folimance jsme v to nejen doufali, ale hodně i věřili. To, co se mu povedlo letos v Tokiu posadilo na pomyslný zadek všechny ty kteří fandí judu, nebo celkově sportu a i ty, kteří se o to zajímají jen jednou za čtyři roky. Byla to komplexně národní záležitost a bude na věky patřit k jedinečným. Ten zážitek zůstal ve všech, včetně sportovních novinářů a ti rozhodli, že již potřetí v historii mu nasadí na hlavu křišťálovou korunu určenou pro vladaře českého sportu na příštích 12 měsíců.

Pro české judo a český sport už udělal neuvěřitelné. Pro USK PRAHA JUDO to znamená, že domácím dojem jednoho z nejlepších judistů světové historie je Folimanka, která je dneska díky tomu místem, kde má zázemí ten nejlepší a s ním i další přední čeští judisté. Naše děti a mládež mají největší inspiraci a vzory, jaké mohou v této zemi mít. A i za to, kromě všech těch velikých medailí, patří Krpošovi uznání, respekt a poděkování. To vše s tím, že celý tento příběh má zaručené pokračování nejméně do příštích OH.

Proto mu my, celý klub USK PRAHA JUDO, včetně jeho přátel a rodičů našich svěřenců upřímně gtratulujeme a přejeme jemu i jeho celé rodině pěkné a spokojené Vánoce a do příštího roku co nejvíc sportovní pohody!

 

Foto: zdroj iDNES/SPORT

 

Zapsal: Čermoš