• Home
  • Jsme mistři extraligy.. mimo jiné!

Jsme mistři extraligy.. mimo jiné!

23. 11. 2021

Tak tomu se říká závěr sezóny. Tradiční Judo show cup, který se opět vrátil na Folimanku po dvou letech, přinesl pro USK PRAHA JUDO mnoho radosti. Tak pojďme pěkně popořadě. Neděle 22.11. začala v 10:30 ve Vršovicích. Zde se odehrála základní část extraligy mužů 2021. Ve skupině jsme si poradili s Judo Sokol Jihlava i SKKP Brno a následovalo semifinále proti 1. JC Baník Ostrava. Tady se podařilo takřka vše a po výsledku 6:0 jsme se probojovali do večerního finále proti Judoklubu Liberec.

Zde se odehrálo pár ,,bratrovražedných‘‘ soubojů, neboť z obou týmů se většina závodníků velmi dobře zná – trénují spolu celoročně na Folimance. Antonín Dvořáček (hostující z Judo Dragons) svedl urputnou bitvu s úspěšným českým reprezentantem Davidem Pulkrábkem, když v golden score donutil soupeře ke třetímu shidu. V dalším utkání se postavil Adam Bydžovský libereckému Matějovi Binhakovi. Opět velmi kvalitní zápas s ještě lepším výsledkem pro USK PRAHA JUDO – 3:0 (ve váze do 66kg neměl soupeř závodníka a proto automaticky připadl bod nám). Ve váze do 81kg se utkal Mikuláš Meško s dorosteneckým mistrem Evropy i světa Adamem Kopeckým. Tohle byl zřejmě nejlepší souboj, jaký Folimanka viděla. V obrovském tempu a vyčerpání se opět rozhodlo v golden score, Mikuláš byl šťastnější – 4:0. V následujícím utkání Martin Bezděk neuhlídal uchimatu slovenského reprezentanta Žilky. Celé finálové klání pak završil Michal Horák, který udržel na zemi libereckého trenéra Pavla Kytýra – 5:1 pro USK PRAHA JUDO a mohlo se slavit.

Nejen extraliga však byla na pořadu dne. Součástí Judo show cup bylo i vyhlášení nejúspěšnějších oddílů dle věkových kategorií. USK PRAHA JUDO se stalo nejlepším oddílem roku mezi seniory a juniory. Mezi dorostenci se dělí o třetí příčku s TJ Sokol Praha Vršovice. Celkově v kategorii TOP KLUB ROKU se pak umístilo na 2. místě.

Nejlepším seniorem se stal olympijský vítěz Lukáš Krpálek, nejlepším juniorem pak bronzový s MS juniorů Daniel Pochop.

A přišlo i na legendy. Jiří Sosna a Petr Šedivák obdrželi z rukou předsedy Českého svazu juda Jiřího Dolejše 7. DAN. Ještě předtím se celá sportovní hala Folimanka poklonila Petrovi Jáklovi staršímu k jeho 80. narozeninám – LEGENDA, ozývalo se hromadně mezi těmi, co si našli v neděli cestu na Judo show cup 2021.

Zkrátka – málem jsme tu radost včera neunesli. Bylo potřeba si však uvědomit, že tento večer byl završením celé úspěšné sezóny – počínaje olympijským zlatem Lukáše Krpálka a konče republikovými medailemi početné klubové mládeže, včetně včerejšího extraligového titulu společně s individuálními oceněními.

A jak už zaznělo z úst předsedy oddílu Pavla Vaňka: ,,Je to zásluha všech závodníků, sparingů a především i trenérů.. a já jim za to velice děkuji.‘‘

Zapsal: Erik