• Home
  • Lukáš Krpálek vyznamenán prezidentem republiky

Lukáš Krpálek vyznamenán prezidentem republiky

1. 11. 2021

Tak to tu ještě nebylo. O Krpošovi už lze jen stěží napsat něco, co bychom nevěděli. Přesto se jedna velmi čerstvá novinka médii prohnala jak ,,kulový blesk‘‘. Olympijský vítěz z Tokia a Ria byl vyznamenám prezidentem České republiky medailí 1. stupně za Zásluhy v oblasti sportu. Nic na tom nemění fakt, že k osobnímu předání nedošlo z důvodu nemoci nejvyššího ústavního činitele státu. K tomu by mělo dojít na Nový rok 1.1.2022.

,,Když jsem se to dozvěděl, měl jsem radost. Je to odměna za celou sportovní kariéru, za všechny věci, co se člověk snaží dosáhnout. Je to pro mě obrovská pocta. Člověk dělá maximum pro svojí zemi. Když dostane od dvé země vyznamenání, je to poděkování za tu snahu‘‘, pronesl pro Isport.cz.

Lukáš se dostal skutečně do výběrové společnosti. Ze sportovního odvětví byl s ním vyznamenán jen jeden další: sportovní funkcionář Miroslav Černošek. Z dalších oblastí však můžeme jmenovat např. herečku Jiřinu Bohdalovou, kosmonauta Vladimíra Remka či zesnulého podnikatele Petra Kellnera, kteří obdrží nejvyšší státní ocenění: Řád bílého lva.

Pro USK PRAHA JUDO zase jeden historický milník. Postaral se o něj nejslavnější člen našeho klubu.

Zapsal: Erik