• Home
  • Máme mistra ČR, čtyři vicemistry a tři bronzové k tomu

Máme mistra ČR, čtyři vicemistry a tři bronzové k tomu

5. 10. 2021

I když do vánoční nadílky nám ještě chybí něco přes dva měsíce, takovou menší jsme si už udělali v sobotu v Olomouci. Na Mistrovství České republiky seniorů 2021 jsme posbírali celkem 8 medailí. Tu nejcennější vybojoval mezi nejtěžšími Michal Horák (+100kg). Nezastavil ho ani čerstvě bronzový medailista z ME dorostu Tomáš Raška. Michal je jeden z ,,nejostřílenějších“ matadorů USK PRAHA JUDO a své zkušenosti opravdu uplatnil.

Další naši čtyři borci zůstali těsně pod vrcholem. Velice blízko k titulu měl Ondřej Kuncl (-66kg), který tak trochu nešťastně prohrál s brněnským borcem Waldsbergerem. Ve váhové kategorii do 73kg bral rovněž stříbrnou Eduard Zděnovec, v souboji s desetinásobným mistrem ČR Jaromírem Musilem prohrál ve finále Jakub Ječmínek (-81kg) a přenechal tak jedenáctý titul vršovickému olympionikovi. Poslední druhé místo patří Mikuláši Meškovi (-90kg), který podlehl Jiřímu Petrovi.

I bronzovou sbírku jsme si užili. Jedinou mezi dívkami z USK PRAHA JUDO získala Sára Zitová (-63kg), bývalý zkušený reprezentant a nynější reprezentační trenér juniorů Václav Sedmidubský (-81kg) se rovněž mohl radovat z bronzu. A poslední zářez přišel od Radima Knápka (-100kg), který nestačil na olympionika z Tokia Davida Klammerta.

Atmosféra v Olomouci byla parádní. Nasvíceno, ozvučeno.. o emoce nebyla nouze, však šlo také o domácí vrchol mezi seniory. I tak by však mělo vše zůstat v mezích fair play. A to si myslím, že se nám povedlo.

Zapsal: Erik