• Home
  • Letošní brněnský Mizuno Cup – silný a výživný

Letošní brněnský Mizuno Cup – silný a výživný

15. 9. 2021

Kdo udělal letos v Brně placku, a v některých kategoriích obzvlášť, asi už se může považovat za judistu na té lepší úrovni. Zahraniční účast byla zastoupena hodně dobře a díky závodníkům z Maďarska obzvlášť. Ti se jednak rvali jako psi a byli opravdu silně útoční, dále vynikali v přechodech z postoje na zem a hodně dominovali v závěrkách utkání. Tím nechci říct, že by borci a borkyně z Polska, Rakouska, Slovenska, Holandska, Belgie, Chorvatska, Slovinska….nebyli silní a dobří. Ale Maďaři byli v dobré formě jako celek a ještě o štok výš..

Medailové zisky pro USK PRAHA JUDO obstarali dorostenci a starší žáci a jednu jsme získali v Mužích. Z mladých se prakticky všichni umístili na bodovaných místech a nikdo nepodal vyloženě slabý výkon. Žáci a dorost se také následně vydatně poprali na čtyřech kempových randori, kde vydržel slušný počet až do konce, včetně zahraničních. Až do poslední chvíle se bylo s kým opravdu kvalitně poprat, nikdo se nemůže na nic vymluvit, vynikajícího materiálu bylo mraky. Kemp byl letost hodně vydatný a tím i hodně úspěšný.

Neopomenutelnou součástí bylo i dobré posezení pořadatele s trenéry, s vynikajícím pohoštěním a kupodivu povídáním o judu (kdo by to čekal?) :-). Perfektní večer, dobrá atmosféra, bude na co vzpomínat.  Celý turnaj se vším všudy byl za mě absolutně zvládnutý po všech tránkách.

Tak nyní k těm medailím. Cenný kov si na krku ze stupňů vítězů odnesli a na bodovaných místech se umístili:

Zlato:

ŠIMŮNKOVÁ Adéla,  U15,  -57kg

 

Bronz:

ZITOVÁ Sára, U18,  -57kg

TOMŠŮ Jakub,  U15,  -50kg

KOLSKÝ Pavel,  Muži, -90kg

KRYL Jan,  U15,  -60kg

 

5. místo:

CHLÁDEK David,  U15,  -42kg

KRAINA Bruno,  U15,  -46kg

RESUTÍK Adam,  U15,  -50kg

KOUDELKA Václav,  U15,  -55kg

BURDOVÁ Dorota,  Ženy,  -63kg

JALILOV Marat,  U15,  -46kg

 

7. místo

KUNCL Ondřej,  Muži, -66kg

LUXEMBURK Daniel,  U15,  -50kg

FICTUM Martin,  U15,  -55kg

POHOŘALÝ Jiří,  U15,  -60kg

MITKOV Petr,  U15,  -50kg

Zapsal: Čermoš