• Home
  • USK PRAHA JUDO na Mistrovství Evropy juniorů 2021

USK PRAHA JUDO na Mistrovství Evropy juniorů 2021

14. 9. 2021

Ano.. i na evropském šampionátu juniorů letos nechyběli zástupci našeho klubu. I když.. účast Anny Marie Polnické (-52) byla dlouhou dobu velkým otazníkem. Velmi vlezlé zranění nohy, které Aničku měsíce trápilo a znemožnilo přípravu na tento vrchol, se ukázalo jako největší soupeř. Nakonec však na šampionát odjela! A hned ve svém úvodním 2. kole zabodovala! To když v poslední vteřině po druhém wazari vyřadila ázerbajdžánskou závodnici a dostala se do čtvrtfinále. Bohužel zde v souboji s Maďarkou, stejně i jako v následných opravách, neuspěla a odváží si tak 7. místo.

Dalším, kdo se pokusil probojovat co nejdále, byl Daniel Pochop (-73kg). Ten ve druhém kole vyřadil estonského reprezentanta Trilljarva, avšak v následném třetím prohrál s maďarským borcem Adorjanim. Hodilo by se tak možná říci: ,,Maďary jsme v tento den neporazili“.

Na dojmy Aničky a Dana ze šampionátu jsme se jich bezprostředně po jeho skončení zeptali.

Anna Marie Polnická

Je pro tebe 7. místo na šampionátu úspěchem nebo zklamáním?

Výsledek pro mě zklamáním není, ale vím, že se umím prát i lépe.

Jak si se cítila na šampionátu po dlouhém výpadku kvůli zranění?

Cítila jsem se dobře a připravená, na zranění jsem ani nepomyslela.

Co tě čeká nejdříve za další turnaj?

Teď mě čeká Mistrovství světa v Itálii. Moc se těším.

 

Daniel Pochop

Je pro tebe 9. místo na šampionátu úspěchem nebo zklamáním?

Určitě zklamáním, jel jsem na ME určitě pro lepší výsledek a 9. místo pro mě není úplně uspokojivé. Bohužel neklaplo vše jak mělo a budu se snažit do příště chyby, které jsem udělal, napravit a už neopakovat.

Jak by si popsal svoji porážku ve třetím utkání s Maďarem?

Do zápasu jsem vletěl moc zběsile a v první minutě jsem si upadl na wazari. Jelikož jsem se snažil zápas pak dohnat , tak jsem musel zvýšit tempo, které jsem bohužel nevydržel a ke konci upadl na druhé wazari a tím zápas prohrál. Jednou z chyb byl pro mě i špatný shoz váhy, což se pak i odvíjelo i v zápase a to bylo jednou z hlavních chyb, kterou jsem udělal.

Co tě čeká nejdříve za turnaj?

Další turnaj, kde nastoupím, bude MS na Sardinii, kde se chci ukázat v lepší formě a urvat lepší výsledek.

Zapsal: Erik