• Home
  • Akademické mistrovství ČR v judu s pěti medailemi pro USK

Akademické mistrovství ČR v judu s pěti medailemi pro USK

8. 9. 2021

Žně.. i takto by se mohlo nazvat tažení USK PRAHA JUDO na letošních Českých akademických hrách 2021. Judo bylo na pořadu v sobotu 4.9., Tělocvična Gymnázia Čajkovského v Olomouci se proměnila v bojiště, kde pro každého bylo cílem získat titul Akademický mistr ČR v judu pro rok 2021.

I náš klub vyslal do bojů početnou výpravu. A vyplatilo se. Vybojovali jsme celkem 5 medailí. Nejvíce jich bylo těch stříbrných – Mikuláš Meško (-90kg), Eduard Zděnovec (-73kg) a Matyáš Rejchrt (-100kg) zůstali těsně pod vrcholem. Bronzovou medaili pak vybojovali Matyáš Kalous (-73kg) a Daniel Pintera (-81kg).

Na ,,akademičkách“ bylo vidět spoustu zajímavých a vypjatých bojů. Skutečně to místy vřelo a často to vypadalo – jako bychom byli na celorepublikovém MČR. I to svědčí o tom, že ,,hlad“ po úspěchu zde byl obrovský. A v konkurenci nejlepších judistických vysokoškoláků se není ani čemu divit.

Celou výpravu USK PRAHA JUDO, ale i Victorii VSC doprovázel hlavní trenér klubu a vedoucí sekce juda na VSC Jaromír Lauer společně s trenérem tohoto resortu a našeho oddílu Liborem Švecem.

Na společnou fotografii a stupně vítězů se můžete podívat v galerii.

Zapsal: Erik