• Home
  • V Bánské Bystrici jsme vybojovali dvě finále

V Bánské Bystrici jsme vybojovali dvě finále

2. 9. 2021

Na 37. ročník Mezinárodního turnaje seniorů v Bánské Bystrici budeme vzpomínat v dobrém. Tato akce je zároveň i 11. ročníkem Memoriálu Zoltána Palkovácse – slovenské judisté legendy, která zahynula před jedenácti lety při autohavárii.

I zde jsme se nevyhnuli proticovidovým opatřením, avšak nutno dodat, že už nejsou taková jako dříve. Samozřejmostí je PCR test, který není starší 48 hodin nebo doklad o očkování, případně certifikát o prodělání nemoci do 6 měsíců nazpět. To jsme splnili a mohli se tak bezproblémově zúčastnit turnaje.

Z početné výpravy USK PRAHA JUDO si nejlépe vedli Eduard Zděnovec (-73kg) a Mikuláš Meško (-81kg), kteří se probojovali až do finálových bloků. Úspěšnější v něm byl Éda, který tak ovládl váhovou kategorii do 73kg a mohl se radovat ze zlaté medaile. Miky se musel spokojit se stříbrnou medailí, což je rovněž vynikající výsledek.

Turnaj v Bánské Bystrici i letos nabídl kvalitní soupeře, sjeli se sem judisté z deseti zemí, mimo sousedních států i početná skupina ze Skandinávie či Nizozemí. Laťka byla tedy nasazena vysoko.

Tento turnaj nás opět bavil, ubytování v překrásném secesním hotelu Národný dom opět příjemně dokonal náš dobrý dojem ze soutěže, po které následoval i dvoudenní tréninkový kemp. Z něho nehlásíme žádné zranění a proto můžeme konstatovat, že se dvěma ,,plackami“ přivážíme ze Slovenska i spokojenost.

Zapsal: Erik