• Home
  • Oslava Lukáše Krpálka ve velkém stylu

Oslava Lukáše Krpálka ve velkém stylu

9. 8. 2021

Každý úspěch se musí náležitě oslavit, to je známá věc. A bylo by to vskutku zvláštní, kdyby tomu bylo jinak v případě zlaté medaile na OH v Tokiu Lukáše Krpálka. O tom už bylo napsáno dost, pojďme se tedy ohlédnout za oslavou, kterou mu uspořádal USK PRAHA JUDO.

Už výběr místa předpověděl, že se bude jednat o něco mimořádného. Kavárna Cafe Mozart v centru Prahy na svých webových stránkách uvádí: ,,Jediná kavárna v Praze, kde máte orloj jako na dlani“… a nutno dodat, že mají pravdu. Výhled od stolu přímo na orloj skutečně nabídl nevšední zážitek.

Ve čtvrtek 5.8. v 18:00 se oficiálně začali scházet první hosté z řad členů USK PRAHA JUDO – obsazení bylo skutečně pestré a skládalo se z několika generací. Od talentované mládeže až po skutečné legendy našeho klubu. Za všechny můžeme jmenovat např. dvojnásobného olympionika (5. místo na OH v Soulu) a mistra Evropy z roku 1988 Jiřího Sosnu, prvního českého účastníka OH (Mnichov, 1972) a dlouholetého funkcionáře oddílu Petra Jákla staršího, vicemistra Evropy Petra Šediváka (1989, Helsinky) či současného sportovního ředitele IJF a akademického mistra světa z roku 1980 Vladimíra Bártu.

Jako první si vzal slovo předseda oddílu USK PRAHA JUDO Pavel Vaněk. Ten vyzdvihl mimořádný přínos Krpoše nejen pro klub, ale pro celý český sport, dále přivítal všechny ostatní osobnosti od dob TJ Slavia VŠ Praha až po současnost, poděkoval všem lidem, kteří se podílejí na úspěchu Lukáše Krpálka, z nichž vyzdvihl jeho ženu Evičku. Společně s hlavním trenérem oddílu Jaromírem Lauerem pak předali dva šeky – 250 000Kč za OH a 60 000Kč za ME. To nebyly jediné šeky, které se zde předaly. Hned po nich následoval dlouholetý sponzor našeho oddílu Pavel Rejchrt společně se svým kolegou Josefem Luksem se kterým založil v roce 2009 Nadační fond pro podporu mládeže a sportovců. Tito dva pánové věnovali částku ve výši 250 000Kč.

A jdeme dále. Dalším člověkem, který samozřejmě nemohl chybět, byl předseda Českého svazu juda Jiří Dolejš. Ten mluvil v podobném ,,duchu“ jako jeho předřečníci, ocenil i práci trenérů. Šek na 2 000 000Kč předal Krpošovi, ale tentokrát tu byl ještě jeden – na 250 000Kč… a patřil druhému českému olympionikovi Davidovi Klammertovi, který dorazil takřka na vteřinu přesně. David se nad předáním rozjímal, že měl možnost být u takového okamžiku, jaký Krpoš všem přichystal a bylo znát celkové dojetí.

Posledním člověkem, který před přípitkem pronesl pár slov, byl jeho osobní trenér a reprezentační kouč Petr Lacina. Ten poděkoval především svým trenérským kolegům Liborovi Švecovi a kondičnímu/fitness trenérovi Pavlovi Provázkovi a ostatním.

A závěrečné slovo pro Lukáše! Ten poděkoval za skvěle připravenou oslavu celému USK PRAHA JUDO, své ženě, která ho na své cestě doprovází již dlouhá léta, rodičům, trenérům, sparingům, fyzioterapeutům, fanouškům a celé řadě dalších lidí.

Přípitek, který vše zpečetil a mohlo se jít slavit!

Tady už si každý užíval dle svého uvážení. Málokdo nevyužil možnost nechat se zvěčnit s dvojnásobným olympijským šampionem či si nepožmoulat zlatou olympijskou medaili.

Aby ne! Kdo ví, kolik možností se mu ještě za jeho život naskytne?

Zapsal: Erik