• Home
  • Ze Slovinska vezeme tři bronzy

Ze Slovinska vezeme tři bronzy

6. 7. 2021

Uf… to byla šichta. Na mezinárodní turnaj Koroška Open 2021 ve Slovinsku budeme vzpomínat jako na něco, co prověřilo naši fyzickou připravenost. Málokdo zažil, aby v jeden den absolvoval např. 9 utkání. To byl příklad Alexandra Sojky (-81kg), který je jeden ze tří medailistů z našeho klubu. Důvodem takové porce zápasů se stal fakt, že na tomto seniorsko/juniorském turnaji všichni členové české výpravy patřící ještě do U21 absolvovali zároveň i soutěž v mužích/ženách.

Konkrétně zmiňovaný Saša se tak v juniorech po úvodní prohře s domácím závodníkem po třech vítězství probojoval až k bronzové medaili. O tu svedl souboj s parťákem z USK PRAHA JUDO Lukášem Pečenkou, který tak obsadil 5. neoblíbené místo. Jeho boj poté pokračoval i mezi seniory, po dvou výhrách následovala prohra ve třetím kole s krajanem Pavlem Švecem, v opravách přidal ještě jedno vítězství a prohru – výsledek je 7. místo.

Ve stejné ,,váhovce“ se však dařilo Danielu Pinterovi. Ten po úvodní výhře podlehl ve druhém kole německému reprezentantovi, následovaly však dva ,,bratrovražedné“ boje proti Matyášovi Sobotovi a Lukášovi Pečenkovi, které zvládl na výbornou. O bronzovou medaili pak ,,skalpoval“ litevského borce ve stylu ,,ouči gari alá Jaromír Ježek“ (to byla skutečně velká paráda) a mohl slavit.

Poslední bronzovou sbírku pak zkompletoval Matyáš Kalous. Ten ve 3. kole podlehl belgickému borci, následovaly opravy, ve kterých prošel přes Slovince a následně parťáka Eduarda Zděnovce – tady se jednalo vskutku o velmi napínavé utkání, kdy Éda vedl ještě 5 vteřin před koncem na waza-ari, avšak po nedůsledném nástupu přišel trest a Matyáš mohl slavit postup do bojů o bronz. V něm porazil litevského závodníka a zajistil si místo na stupních vítězů.

V medailovém opojení by však neměly zapadnout ani výkony ostatních, kteří se na ,,bednu“ nedostali. Z USK bojoval ještě již zmíněný Lukáš Pečenka, Eduard Zděnovec a Jakub Pohořalý. Bohužel, ve spoustě utkání bylo nutno změřit síly i proti kolegům z klubu, případně české ,,repre“. A z toho může vyjít vítěz jen jeden. Takových bojů bylo ve Slovinsku hodně, museli jsme se s tím smířit.

Přesto tento turnaj lze hodnotit velmi pozitivně – ať už z hlediska sportovního či prostředí. Ubytování v penzionu v 8km vysokém kopci s nádherným panorama bylo velmi příjemným bonusem.

Zapsal: Erik