• Home
  • Přípravu na slunném jihu jsme si užili

Přípravu na slunném jihu jsme si užili

26. 5. 2021

Na dvě party jsme se v minulém týdnu rozdělili, abychom pořádně potrénovali. Ta první, která byla součástí užšího výběru seniorské reprezentace ČR, odjela do španělské provincie Alicante, konkrétně do městečka Benidorm. V hotelovém resortu Vilaitana Lukáš Krpálek a Jakub Ječmínek ,,nasáli“ skvělou atmosféru slunečného prostředí. Pokud nebyli zrovna v dojó, které se rozkládalo na 1000m² přímo v podzemních prostorech hotelu, mohli využít zdejší bazén s písečnou pláží. Však se na ní společně s ostatními několikrát zvěčnili. Aby ne – příliš možností za poslední rok k tomu nebylo, radost byla tak upřímná.

Vedle tradičních randori opět nechyběla kondice, běh byl pravidelnou součástí. V dojó bylo možné napočítat zástupce ze 23 států, jmenujme např. Franci, Nizozemsko, Gruzii, Ukrajinu, Švédsko, Řecko, ale i USA či Chile. Občas mezi hloučky judistů bylo možné zahlédnout i nějaký ten zlatý či červený backnumber (zlatý – označení pro olympijského vítěze, červený – označení pro mistra světa) – a nejen na Krpošovi. Kvalitní dřina po celý týden – poslední před MS v Budapešti, které už doslova ,,klepe“ na dveře. Na video tohoto soustředění z ,,dílny“ EJU se můžete podívat zde: https://www.youtube.com/watch?v=UumbnBcbees

No a o ,,kousek“ dále o poznání menší skupinka ve složení: trenér Libor Švec, Mikuláš Meško, Daniel Pochop, Ondřej Kuncl a Martin Bezděk (Judo Železo Hranice) dorazila do italského přímořského letoviska v Lignanu. Ani tady si nelze stěžovat na podmínky. Sportovní centrum, které se nacházelo přímo u moře poskytlo kvalitní zázemí po celý týden. Tréninkový režim byl v opačném ,,gardu“ – ráno judo, odpoledne kondice a dokonce i na nějaké to ,,čachtání“ u moře došlo. Z cca 200 sparingů ze zemí jako: Itálie, Belgie, Rakousko, Švýcarsko, ale i Mongolsko či Švýcarsko se pak dalo dobře vybrat ke kvalitnímu poprání.

Ani jedna parta nehlásí žádné zranění a s chutí o víkendu dorazily zpět do vlasti.

Zapsal: Erik