• Home
  • V Záhřebu jsme si konečně zazávodili

V Záhřebu jsme si konečně zazávodili

10. 5. 2021

Jen velmi malé ,,privilegované“ skupině reprezentačních borkyň a borců bylo v posledním roce umožněno účastnit se turnajů. Světové a evropské šampionáty, grandslamy, případně další poháry nebyly zkrátka pro všechny. A proto si většina musela počkat. Nakonec jsme se však dočkali, i když stále ne určitě všichni.

Velmi početná výprava odjela koncem předminulého týdne na evropský pohár do Záhřebu. Od Folimanky se do chorvatské metropole vydali: Daniel Pochop (-73kg), Eduard Zděnovec (-73kg), Matyáš Kalous (-73kg), Alexandr Sojka (-81kg), Michal Pfaf (-81kg) a Mikuláš Meško (-90kg). Výsledkově se nejvýše prosadil prvně zmiňovaný – Dan zvítězil v prvních dvou utkáních, v tom třetím neprošel přes italského reprezentanta.

A mohlo se jít trénovat! I tady se zůstávalo na tréninkovém kempu po následující týden. V hotelu, kde bylo zřízeno i provizorní dojó, jsme měli možnost změřit síly s chorvatskými judisty, ale i dalšími z okolních států. Ani česká posádka rozhodně nebyla malá. Čítalo ji kolem 30 lidí.

I přes již zažitá bezpečnostní opatření se jednalo o dobře zorganizovaný turnaj, který umožnil širším reprezentačním výběrům po dlouhé době zazávodit si. Zpětná vazba byla k nezaplacení. Všichni zjistili, jak na tom jsou a zda v tomto komplikovaném období trénovali dostatečně.

Teď už jen, aby byla brzy opět možnost vyjet ven a zúročit třeba i to, co jsme v Záhřebu ,,nasáli“.