• Home
  • I napodruhé Šamorín nezklamal

I napodruhé Šamorín nezklamal

2. 5. 2021

Opět jsme zavítali do slovenského národního olympijského centra v Šamorínu. Část borců z USK PRAHA JUDO v rámci reprezentace ČR vyrazila z Prahy 22.4. O tomto nedávno postaveném sportovním resortu nesoucí název X – BIONIC SPHERE jsme už psali, především o jeho nadstandardním vybavení a možnostech komplexního sportovního vyžití – je zkrátka někde ,,jinde“.

Tentokrát však nutno dodat, že i sparingová kvalita byla posunuta o level výše. V hojnějším počtu dorazila maďarská reprezentace v čele s čerstvým bronzovým medailistou z ME v Lisabonu Krisztianem Tothem (-90kg) a bratry Atillou a Miklosem Ungvari (-81kg/-73kg), s účastí nezaostávali ani Švýcaři, k tomu širší výběr Estonců, Poláků a dalších jednotlivců z různých zemí. A samozřejmě nesmíme zapomenout na domácí Slováky s matadorem Milanem Randlem (-90Kg) či Peterem Žilkou (-90kg). Zkrátka kvalitní materiál k poprání.

Tréninkové dávky se ,,nesly“ v tradičním randorovém ,,duchu“ a vždy je odstartoval Antonín Krpálek s Jaromírem Musilem – ratolesti dvou českých reprezentantů, kteří si vždy na začátku tréninku vyřizovali účty v řízeném souboji s prvky juda. 😀 Zpestřením byli i pro další zúčastněné po celou dobu kempu, neboť jejich hlášky ,,okořenily“ náročnou dřinu.

Před OH v Tokiu bychom se sem měli vrátit ještě jednou, to už bude skutečně vrchol sezóny ,,klepat“ na dveře. A tomuto prostředí se jistě bránit nebudeme.

Zapsal: Erik