• Home
  • V Polsku jsme pořádně zamakali

V Polsku jsme pořádně zamakali

6. 4. 2021

Celkem dva týdny trval tréninkový kemp v sousedním Polsku, kam jsme odjeli na dvě etapy. Ta první dorazila do olympijského sportovního centra v Zakopanem 17.3. – Michal Pfaf, Alexandr Sojka a nejstarší člen mezi českými závodníky Radim Knápek. To vše pod dohledem reprezentačního trenéra juniorů Václava Sedmidubského. Druhá ,,vlna“ se přidala 24.3., když dorazili Mikuláš Meško, Adam Bydžovský a Eduard Zděnovec společně s trenérem VSC Liborem Švecem.

Program tohoto soustředění byl jasný. Dopoledne dominovala kondice, odpoledne pak judo a velký počet randori. Na těch jsme mohli změřit síly s širším výběrem Polska, kde počet zúčastněných na tréninku se pohyboval cca mezi 60-70 judisty. Na prostorném tatami, které obývalo jedno ze čtyř pater sportovní haly, jsme se zarputilými Poláky svedli hodnotné tréninkové boje. A musíme věřit, že už brzy budeme mít možnost vše zúročit na scéně.

Jak už to bývá v takovýchto střediscích, sportovní vyžití a podmínky jsou skutečně nadstandardní a mnohým z českých účastníků se často vryla do hlavy myšlenka: ,,Kéž bychom i my mohli takové sportovní centrum mít“ – aniž by se někdo chtěl ,,dotknout“ tradičního setkávání v Nymburku, které vždy splní očekávání. Ale po Šamorínu a Zakopanem… zkrátka máme právo se zasnít ještě ,,hlouběji.“

Zapsal: Erik