• Home
  • Lukáš Krpálek bronzový na Grand Slamu v Turecku

Lukáš Krpálek bronzový na Grand Slamu v Turecku

5. 4. 2021

Úspěšnou misi má za sebou olympijský šampion z Ria. Pouhé dva týdny před ME v Lisabonu si Krpoš odváží bronzový kov z turecké Antalye. K ní vedla cesta nejprve přes kanadského reprezentanta Deschenese Marca, který nestačil především v utkání fyzicky a ,,vyždímaně“ se s turnajem rozloučil ve druhém kole. Rakušan Hegyi Stephan už byl o poznání větším soustem. Neskutečně rvavý a agresivní styl boje dělal Krpošovi zezačátku problémy, projevil se však jako zkušenější závodník a po své královské disciplíně v newaze soupeře poslal do oprav.

V semifinále čekal Lukáše velmi známý a nepříjemný soupeř – Tamerlan Bashaev z Ruska. Na tohoto závodníka nemá Krpoš dobré vzpomínky, ta nejčerstvější je z pražského evropského šampionátu, kdy po krátké době Rus nasbíral dvě wazari a zhatil český sen o zlaté medaili na domácí půdě. Tentokrát se o nic krátkého nejednalo. Lukáš se snažil najít nejvhodnější úchop a vnutit soupeři svůj styl boje. Bashaev však svými rychlými výpady do nízkých seoi nage neustále ,,strašil a strašil“. Utkání dospělo až do golden score. A tady bohužel už jedna vyšla. Sportovně musíme uznat, že se jednalo o nádherný hod, kdy srdce nezaujatého fanouška muselo zaplesat.

Nezbývalo než se soustředit na boj o bronz. V něm Lukáš změřil síly s tádžikistánským borcem Rakhimov Temurem. Touha po vítězství byla u obou znát. Krpoš však k tomu přidal dvakrát efektivní strh a po dvou wazari vyhrkl euforicky k tribunám – směrem k českým kolegům.

Parádní vzpruha před blížícím se evropským šampionátem v Lisabonu.

Zapsal: Erik