• Home
  • Krpoš zaváhání nepřipustil a tak Podvinným mlýnem zněla česká hymna

Krpoš zaváhání nepřipustil a tak Podvinným mlýnem zněla česká hymna

3. 3. 2021

Kvalitní příprava na další – důležitější (rozuměj bodovanější) turnaje. Na tomto sdělení se shodli jak trenéři, tak závodníci, kteří se zúčastnili evropského poháru European Judo open cup Prague 2021. Ten se koná již tradičně v pražských Vysočanech v UNYP Aréně na Podvinném mlýně. Jak už bylo napsáno, tohoto turnaje se zúčastnilo ,,7 statečných” z USK Praha.

První den se představili dva z nich – oba ve váhové kategorii do 73kg. Eduard Zděnovec jakožto mladý závodník předvedl velice kvalitní výkon, když v prvním kole porazil reprezentanta z Moldávie. V tom druhém svedl velmi vyrovnaný boj s Finem Roopem Korhonenem, kde o emoce na straně diváků i trenérů nebylo nouze. Bohužel, šťastnější z tohoto utkání odešel skandinávský ,,borec”.

Jakub Ječmínek už patří mezi zkušenější reprezentanty, navíc na turnaji byl jako první nasazený, očekávala se tedy medaile. A on ji doručil! Přemožitele našel až ve finále, stal se jím rumunský závodník Sulca Adria. Jakub působil po celý turnaj velmi houževnatě a odhodlaně, odměnou mu byly čtyři vyhraná utkání, z toho tři před časovým limitem.

Druhý den patřil těžším vahám. Lukáš Hlaváček doplnil ve váhové kategorii nad 100kg Lukáše Krpálka, v prvním utkání však nenašel recept na ukrajinského závodníka a v polovině utkání prohrál na držení.

Radim Knápek (-90kg) oslavil v den turnaje 27. narozeniny a hned dostal dárek. V prvním kole mu nenastoupil soupeř z Rakouska, neboť v rámci testování na Covid – 19 byl jeho výsledek pozitivní a nemohl tak nastoupit. Ve druhém kole narazil na maďarského reprezentanta. S ním svedl vyrovnaný boj, který ale nakonec rozhodla soupeřova uchimata.

Ve stejné váhové kategorii nastoupil i Mikuláš Meško, pro něj to byla premiéra v této ,,váhovce”. Soupeřem mu byl Polák Szczepaniak – velmi známá tvář pro všechny české reprezentanty. Zkraje golden score Miky neuhlídal soupeřovu techniku a po následném wazari byl vyřazen.

Michal Pfaf (-81kg) nastoupil v prvním kole proti finskému závodníkovi, ten se jevil po celou dobu utkání jako takticky vyspělejší a možná i to byl důvod, proč Michal krátce před koncem nasbíral 3 shida a byl vyloučen.

Nakonec samozřejmě to nejlepší. Lukáš Krpálek na tomto turnaji začal velmi netradičně již prvním utkáním celého dne. Od slovenského reprezentanta Mariusze Fitzela, prošel přes závodníky z Polska a Finska až do finále, kde se mu vzepřel Ukrajinec Gordiienko Oleksandr. Krpoš po celou dobu turnaje jasně dominoval v boji na zemi a ani zde to nebylo naopak. Zhruba v polovině utkání dotlačil soupeře na zem, ten mu neubránil nápor na jeho ruku a došlo k páčení. Konec utkání! Konec turnaje! Závěrečný ceremoniál a ,,Kde domov můj” se rozléhá po celé sportovní hale. Krpoši, děkujem!

Na závěrečný ceremoniál, následnou gratulaci od spolureprezentantů a fotogalerii z turnaje se můžete podívat na našem facebooku: uskjudo.cz.

Zapsal: Erik