• Home
  • Evropský pohár v Praze se sedmi statečnými z USK Praha

Evropský pohár v Praze se sedmi statečnými z USK Praha

25. 2. 2021

Celkem sedm našich členů se pokusí tuto sobotu a neděli o nejlepší výsledek na evropském poháru seniorů v Praze, který se tradičně uskuteční na Podvinném mlýně ve Vysočanech. A mohlo jít i o vyšší číslo. Michala Horáka však do turnaje nepustí onemocnění dýchacích cest, které si přivezl z tréninkového kempu v maďarské Tatě. Ze stejné štace si pak přivodil zranění lokte i Daniel Pochop.

Domácí atmosféru si všichni užijí, ikdyž pohár stejně jako listopadové Mistrovství Ervopy proběhne za přísných bezpečnostních opatření a samozřejmě bez diváků.

Pro většinu se jedná o závody po dlouhé době, chtějí tedy především předvést co nejlepší výkon. Lukáš Krpálek touží spravit si chuť po Grand Slamu v Tel Avivu a např. Mikuláš Meško bude mít premiéru v nové hmotnostní kategorii. Ze svých pocitů se nám vyzpovídali a vy si je můžete nyní přečíst.

Zapsal: Erik

Jakub Ječmínek (-73kg) – moc se těším, neboť jsem dlouho nikde nezávodil. Doufám, že se budu prát na hranici svých možností a ukážu, že to ve mě pořád je. Chtěl bych medaili.

Eduard Zděnovec (-73kg) – velmi se těším. Po dlouhé době mám zase možnost změřit síly s evropskou konkurencí. Dosáhnout medailové pozice by bylo skvělé a udělám vše pro to, abych se na ni dostal.

Michal Pfaf (-81kg) – těším se nesmírně, jelikož se má jednat o mé první představení na takhle vysoké úrovni. Chtěl bych získat co nejvíce zkušeností, podat co nejlepší výkon na hranicí svých možností a odnést si co nejlepší dojem.

Mikuláš Meško (-90kg) – na EO v Praze se těším moc, protože dlouho žádné závody nebyly a kdo ví, kdy zase budou. Jelikož budu startovat v nové váhové kategorii, tak ambice nejsou tak vysoké, ale určitě bych chtěl dosáhnout bodovaného místa.

Radim Knápek (-90kg) – na evropském poháru se budu prát po dlouhé pauze, velice se těším, ale zároveň jsem dost nervózní. Ambice… no, uvidíme v neděli.

Lukáš Hlaváček (+100kg) – na evropský pohár se moc těším, protože v mém věku už to bude možná jeden z posledních startů za Českou republiku. Jakýkoliv vyhraný zápas na tomto turnaji by byl pro mě úspěch.

Lukáš Krpálek (+100kg) – samozřejmě, že se těším. Na domácí půdě je vždy atmosféra specifická, ikdyž tentokrát se budeme muset obejít bez diváků. Toto je navíc velmi dobrá příprava před blížícími se OH. Chci rozhodně vystoupat na bednu vítězů.