• Home
  • V maďarské Tatě jsme bojovali na žíněnce i s počasím

V maďarské Tatě jsme bojovali na žíněnce i s počasím

13. 2. 2021

Koncem prvního únorového týdne započal český reprezentační výběr seniorů a juniorů přípravu kousek od slovenských hranic – v maďarské Tatě. Toto tradiční místo, kterého se pravidelně účastní tuzemzká judistická elita proběhl za mimořádně bezpečnostních opatření. V hotelu Arnold, který se stal na týden domovem Čechů, byla povolena cesta pouze do sportovní haly, do jídelny a zpět. Jakékoliv porušení tohoto pravidla by znamenalo riziko vyloučení celé výpravy ze soustředění.

Členové USK PRAHA JUDO ve složení: Lukáš Krpálek, Michal Horák, Jakub Ječmínek, Daniel Pochop, Eduard Zděnovec a Michal Pfaf měli k dispozici vskutku kvalitní ,,materiál” k randori. Reprezentační výběry domácího Maďarska, ale i Polska, Chorvatska, Slovenska, Slovinska, Srbska a Finska prověřily jejich připravenost od samého začátku.

Nejen na žíněnce však sváděli naši urputné boje. Tím dalším protivníkem bylo zdejší počasí s obrovskou silou větru, který dosahoval neuvěřitelné intenzity. Přesvědčit jsme se o tom mohli např. během kondičních výběhů kolem rybníka, ale i při cestách na hotel či ke stravování. Přesto se nikdo odradit nenechal, makalo se v hale, na tatami, venku při běhání i v posilovně na ,,železe”.

A když v pátek 12.2. ranním tréninkem celý kemp skončil, mohli jsme konstatovat, že patřil mezi ty vydařené. Jedinou skrvnou na něm bylo časné zranění Daniela Pochopa, který po druhém tréninku utrpěl poranění lokte a soustředění pro něj skončilo.

Dane, drž se… 😉 Ostatní snad zúročí maďarskou dřinu na příští štaci- pokud další soupeř (covid) nebude klást příliš velký odpor, doufejme, že velmi brzy.

Zapsal a vyfotil: Erik