• Home
  • Harrachov kola + kondice 2020 jsou fuč!

Harrachov kola + kondice 2020 jsou fuč!

12. 7. 2020

Uteklo to a tradiční kemp na kolech s kondicí, pořádaný v posledních ročnících v Harrachově je v trapu. Po kopcích nás jezdilo v nejexponovanější fázi cca sedmadvacet, od U13, přes U15, 18 až po judo důchod. Dny byly nabité a o rekreaci na horách to stoprocentně nebylo. S výjimkou jednoho odpočinkového dne, kdy trenéři prostřihali souboj s mužstvem a zvítězilo koupaliště. Jinak rozcvička, snídaně, kondice, oběd, kolo, večeře (a dva táboráky během týdne), to byl náš denní kolorit.

Zlatým hřebem cyklo programu byl zřejmě výjezd z Harrachova přes Krakonošovu snídani na Dvoračky, sjezd dolů a opět výšlap přes Mísečky k mohyle Hanče a Vrbaty, s následnou návštěvou pramene Labe, přechodu na Voseckou a sjezd do Harrachova.  Kompenzoval to druhý den, po kolech samozřejmě, noční pochod s čelovkami.

Najeli jsme 225 km s celkovým převýšením 4856 m, nachodili jsme 33 km s převýšením 1063 m. Do toho borci a borkyně hafo naběhali (hlavně do kopců) a naposilovali, což bohužel změřeno a zváženo nemáme, ale bylo toho dost a bylo to poctivě. Změřen je závěrečný běh na čtyři kola od Sporthotelu Mumlava k Mumlavsému vodopádu, vždy polovina do kopce a polovina dolů, každá půlka cca 1250 m. To je cca čistá desítka, která se běžela předposlední den a v níž zvítězil naprosto přesvědčivě s vynikajícím časem 41:45 Honza Kryl, následován Dominikem Dědkem 44:06 a Honzou Kačírkem 45:38.  Doběhli úplně všichni a někteří fakt zabojovali až na krev.

Dorostenci to nápalili na Bory (naštěstí ne na ty v Plzni) a pokračují v náročné přípravě, U15 se chystají na RvŽ kemp v Teplicích, další vyráží na oblíbené prázdninové judo kempy po republice…tudíž, všechno frčí dál a už to chce jen ty závody.

Zapsal: Čermoš

fotky a videa jsou na fb.