• Home
  • Ve Skandinávii jsme byli poprvé a ne nadarmo, cinklo to 13x …

Ve Skandinávii jsme byli poprvé a ne nadarmo, cinklo to 13x …

12. 2. 2020

Turnaj v dánském Vejle probíhá na střídačku jako Danish Open a Matsumae Cup. Pokud se odehrává v jednom roce pod prvním názvem, je sice s podporou Univerzity Tokai, založené a řízené rodinou Matsumae, jsou přítomni dva, tři závodníci (a instruktoři zároveň)  z Japonska, ale početnější účast Japonců je v roce, kdy nese právě název Matsumae Cup.

Nicméně, soutěž i kemp vždy probíhají ve velkoryse prostorných sálech, soustředěných do jedné obrovské budovy, s mimořádně velkým a kvalitním zázemím, kde nechybí veškerá vybavenost včetně bazénu a přilehlého hotelu. Velmi vlídný a ochotný pořadatel je třešničkou na dortu. Měli jsme k dispozici co jsme potřebovali a pokud bylo třeba něco vyřešit, bylo nám vycházeno maximálně vstříc. Jen rozcvičovna sama o sobě byla velikosti prostoru, v němž se koná běžně soutěž, ta probíhala vedle na 6 tatami. Další tělocvičny byly využívány k noclehům.

Účast nebyla sice kdovíjak přespočetná, ale slabá také ne. Přínosem byla možnost konfrontovat se s dánskými, finskými a švédskými závodníky, kteří k nám do střední a východní Evropy nepřijíždějí zrovna v houfech, stejně jako např. Angličané a do určité míry Holanďané. Dvě výpravy z USA a jedna z Kanady nabídly možnost porovnat síly se Severní Amerikou. Velmi hojně bylo zastoupeno Česko a to i díky početné výpravě z USK PRAHA JUDO. Od mladších žáků, přes starší, dorost po juniory. Turnaj byl zorganizován perfektně, prostory kolem tatami vyklizeny jen pro závodníky a kouče, dostatek míst v hledišti, nikdo se nikomu nikde nepletl pod nohy….tak to má být.

Zakončeno bylo kempem, opět na ploše velikosti širého lánu s vydatným počtem randori. Kdo chtěl popral se dobře. Tento turnaj lze s klidem doporučit.

Medailisté:

MEŠKO, Mikuláš   1.místo

KALOUS, Matyáš   3.místo

ZDĚNOVEC, Eduard   3.místo

ZITOVÁ, Sára   1.místo U18, 3. místo U21

DĚDEK, Dominik  1.místo

SUŠICKÝ, Štefan   1.místo

KARBAN, Jan   2.místo

LUXEMBURK, Daniel   1.místo

TOMŠŮ, Jakub   1.místo

ZITA, Ondřej   2.místo

JALILOV, Marat   1.místo

ŠIMŮNKOVÁ, Adéla   2.místo