• Home
  • Sobotní brněnský dorostenecký šampionát pevně v rukou USK PRAHA JUDO

Sobotní brněnský dorostenecký šampionát pevně v rukou USK PRAHA JUDO

4. 11. 2019

Mistrovství České republiky dorostenek a dorostenců pro rok 2019 přineslo našemu klubu velký úspěch, ale po zásluze. Všichni tři novopečení mistři ve svých váhách, stejně tak jako finalistka Sára Zitová a bronzový Jakub Pohořalý spěli ku svému úspěchu krok za krokem poctivou přípravou, vůlí a prostě to opravdu chtěli. A dosáhli toho.

Svůj první titul v životě si vybojoval Ondřej Kuncl a udělal to bezezbytku dobře a nekompromisně. Šel si za svým naprosto odhodlaně a s rozhodnutím nedat nikomu šanci, aby stál na jedničce místo něj. Byla to poměrně dlouhá cesta a určitě ne snadná, a my, kteří jsme měli možnost ho ty roky sledovat víme, že pro to musel udělat moc. Je dlužno říct, že lví podíl na svém úspěchu musí přiznat svému tátovi, který ho v roli kustoda provázel dost obětavě.

Jan Kačírek není v nejvyšší soutěži jednotlivců nováčkem, v dorostencích ale ano. Svým osvědčeným způsobem a přístupem si došel pro zlato i tentokrát a přidal tak ke svým úspěchům jeden další dosti významný. Není to důsledek ničeho jiného, než poctivé přípravy a trvalého správného přístupu k ní i k soutěžím v dlouhodobém horizontu.

Michal Pfaf odevzdal výborný výkon a postaral se o svou zlatou medaili, která se stala třetím titulem získaným ten den i v rámci klubu USK PRAHA JUDO. Popral se se vší vervou o svůj úspěch a zúročil tak svoji přípravu v podobě nejcennějšího kovu. Mohla by to pro něj být dobrá motivace v pokračování a my můžeme doufat, že nám s jeho pomocí přibudou kladné body do klubové statistiky i příště.

Do finále se probojovala Sára Zitová, která si už poměrně dlouho jde za svým a posouvá se kupředu krok za krokem. Ve finále se jí nepodařilo porazit jedničku své váhy, ale vybojované stříbro nebylo zadarmo a je pro Sáru velkým úspěchem, kterým významně pomohla výsledku hodnocení klubů. Pokud vydrží, má na to, aby se na stupeň nejvyšší dorvala dříve, nebo později, ale určitě.

Za dobrý výkon si může doma na zeď přidat bronzovou medaili Jakub Pohořalý. Udělal svoje maximum toho dne a s výsledkem 3:1 se stal šampionátovou trojkou ve své váze. Tréninková příprava a opět i přístup i jemu přinesly zasloužený úspěch a my jsme na něj v klubu velmi hrdí. Není důvod, aby se nesnažil dál dojít až nejvýš v rámci této soutěže a v USK PRAHA JUDO ho v tom všichni rádi podpoříme stejně tak, jako všechny naše ostatní závodnice a závodníky.

Můžeme jen licitovat, ale kdybych byl bookmaker, nevypsal bych na Aničku Polnickou, která se nemohla pro zranění zúčastnit, sázku nižší než 9:1, že bude velmi úspěšná. Nicméně, v judu je Ippon, Waza-Ari, Shido, Hansoku-Make, Mate…..ale co tam určitě není je „KDYBY.“ Proto jen můžeme zalitovat, že se nemohla poprat a pomoct zvýšit klubový ranking. Čímž to jí přejeme, aby se na žíněnku mohla vrátit co nejdříve a pokračovat v tom, co jí baví. A tím je vyhrávat.

Stojí za zmínku a je až s podivem, jak vyplývá z některých sociálních sítí, komu všem nakonec sportovec do smrti vděčí za svůj úspěch, pokud prošel v nějakém klubu či klubech byť jen, s trochou nadsázky vrátnicí…ale to je tak, jak známe ze žíněnky, že když se někdy dva perou, dějí se pak věci…myšleno obecně.

Shora uvedené výsledky našimi borci a borkyní zajistily v dorostencích našemu klubu prvenství v celkovém hodnocení, a tím vlastně i překryly nedělní klání našich starších žáků na PČR družstev. Ten se tentokrát prostě nevydařil. A tak všem dorostencům za jejich výkony díky a jediné co můžeme popřát je, aby neusnuli na vavřínech, ale svůj limit si postupně zvyšovali se zvyšujícími se nároky v postupu jejich současnými i budoucími kategoriemi.

 

 

Zapsal: Čermoš

Foto: M. Petřík, P. Kačírková

 

Ondřej KUNCL, dorostenecký Mistr ČRve váze do 60kg pro rok 2019

 

Jan KAČÍREK, dorostenecký Mistr ČR ve váze do 55kg pro rok 2019

 

Michal PFAF, dorostenecký Mistr ČR ve váze do 81kg pro rok 2019

 

Na 3. místě, druhý zprava Jakub Pohořalý, 1. místo M. Pfaf

 

Sára ZITOVÁ, Vícemystrině ČR v dorostenkách ve váze do 48 kg pro rok 2019