• Home
  • Warszaw Judo Open 2019 nebyla snadná soutěž

Warszaw Judo Open 2019 nebyla snadná soutěž

2. 10. 2019

Warszaw Judo Open U16,U18 a U21 je rozhodně největším polským turnajem pro tyto kategorie a jedním z největších a nejsilněji obsazených v Evropě. Kromě soutěže jako takové je akce významnou i kvalitním dvoudenním kempem, který vždy následuje. O tom, zač je toho na takovémto runaji loket se přesvědčili všichni. Toto je soutěž, kde se zaváhání trestá ihned a ani v opravách už nečekají žádná „ředidla.“ Není to sice turnaj typu „A,“ ale jakoby již skoro byl. Pokud chce někdo medaili, musí jít opravdu způsobem start – cíl a zaváhat může jen jednou. V opravách záleží na tom, v jaké fázi do nich spadne. Pokud příliš brzy, čeká jej znovu možnost cca i pěti zápasů a opět start-cíl, jinak je bedna jen pouhým snem. Medaile z Varšavy má neoddiskutovatelnou hodnotu. Kdo ji má, může si jí považovat a brát ji jako výborný výsledek a předvstupenku dál. Úspěchem zde bylo postoupit i do každého dalšího kola.

Z USK PRAHA JUDO  startovali: ČERMÁK Jakub Michael, ČERNÝ Filip, DĚDEK Dominik, KAČÍREK Jan, KALOUS Matyáš, KRYL Jan, KUNCL Ondřej, PEČENKA Lukáš, SUŠICKÝ Štefan, ZDĚNOVEC Eduard, ZITA Ondřej, ZITOVÁ Sára.

Krásného úspěchu dosáhli svým nasazení sourozenci Zitovi, když oba vybojovali ve svých kategoriích bronzové medaile. Sára se skóre 5:1, Ondřej se skóre 3:1.

Ostatní naši závodníci opustili soutěž dříve či později, ale do 7., tedy bodovaného místa se umístit nepodařilo. Přesto byly některé boje velmi urputné a s maximálním nasazením, nicméně tak to ve sportu chodí, že ani to někdy nestačí. Prostě příště.