• Home
  • Medailový víkend pro USK PRAHA JUDO od Číny, přes N. Bydžov, Split až po Portugalsko

Medailový víkend pro USK PRAHA JUDO od Číny, přes N. Bydžov, Split až po Portugalsko

27. 5. 2019

První, kdo za náš klub odcestoval z Prahy, aby v právě proběhlém víkendu zabojoval o medaili a ještě k tomu na mezinárodním poli, byl Lukáš KRPÁLEK. Po soustředění v Japonsku nastoupil na tatami v čínském Hohhotu, kde se uskutečnila v rámci IJF World Judo Tour jedna z letošních GRAND PRIX. Každopádně se Lukáš dostal do semifinále, kde prohrál s Jihokorejcem Minjongem Kimem a šel tak tedy o bronz s celkem nudným Rusem Tskhovrebovem, se kterým se asi jinak, než na tři shida vyhrát nedalo. Je to další velká medaile z dalšího velkého turnaje pro velkého bojovníka Lukáše Krpálka do jeho sbírky a potažmo i ku slávě našeho klubu!

Na mezinárodní pole se vydala v pátek brzy ráno i Anna POLNICKÁ, aby v portugalském Coimbra nastoupila za Česko do klání během Cadet European Judo Cup. Po zdolání Holanďanky Mustersové porazila i domácí Santosovou a následně i Španělku Beorleguiovou. V boji o čtvrtfinále poslala Italka Toniolová Annu do oprav a tam ji definitivně zastavila Izraelka Doriová. Nicméně, tři za sebou vyhraná utkání a cesta až do čtvrtfinále mají svou velkou cenu a my, z USK PRAHA JUDO určitě gratulujeme a držíme palce dál.

Vynikajícího výsledku dosáhli naši starší žáci na Českém poháru v Novém Bydžově, když jej za svou kategorii vyhráli jako celek, tzn., že tři týdny po sobě zvítězili jako družstvo na velkých turnajích (Erfurt, USK CUP, ČP Nový Bydžov)! A tentokrát to dokázali pouze v sedmi lidech! V kategorii do 42kg zvítězil Štefan SUŠICKÝ (vyhrál i před týdnem USK CUP), v 46 kg suverénně vydobil prvenství Dominik DĚDEK, několikrát opravdu hodně vysokými hody. Ve finále bojoval a stříbro získal Jakub ČERMÁK, podal velmi dobrý bojovný výkon. Třetí místo ve váze do 42kg bral Štěpán VOJTĚCH, neměl to snadné, ale komě jedné prohry tedy vyhrál vše. Na pátých místech se umístili Petr MITKOV do 38kg a Jan KRYL do 46kg. Všichni šli až do finálových bojů jako dobře seřízené stroje a většina má medaili. Za dorostence vybojoval stříbro Pavel Ajša KOLSKÝ. Vynikající, gratulejeme a děkujeme zároveň!

V neděli na MT VC Nového Bydžova pokračovali s následujícími výsledky naši mladší žáci. Matěj ŠIPAN,do 30kg 2.místo. Bruno KRAINA do 34kg, 7.místo. Jonáš BEZPALEC do 38kg, 5.místo. Martin FICTUM do 42kg, 2.místo. Viktor STEČÍNSKÝ do 42kg, 3.místo. Daniel LUXEMBURK do 42kg, 3.místo. Jakub KUDRNA do 55kg, 2.místo.

Ve Splitu nás reprezentovala další část našeho klubu, od žáků po dorostence. Na turnaji spojeném s možností letos poprvé namočit tělo do moře, přestože jsme tam v minulosti touto dobou zažili i tepleji se popral Jakub TOMŠŮ, čímžto po zlaté z Erfurtu a bronzu z Prahy pobral zlato z dalšího mezinárodního turnaje, kterého se celkem zúčastnilo 650 závodníků a závodnic. Zlatá odjede z Chorvatska i Sára ZITOVÁ, měla také zlato před týdnem z USK CUPu. Třetí příčku obsadil Ondřej ZITA ve váze do 38kg a v dorostencích byl třetí také Ondřej KUNCL. Filip ČERNÝ bojoval o bronz a nakonec skončil pátý.

No, nedá se říct nic jiného, než že můžeme být jedině potěšeni a na naše závodníky patřičně pyšní. Byli jsme vlastně rozprostření po celé zeměkouli a nikde jsme se nezastvili dříve, než ve čtvrtfinále.

Zapsal: Čermoš

 

Lukáš Krpálek na třetím místě v Číně

 

 

Kuba Čermák sříbro, Štefan SUŠICKÝ a Dominik DĚDEK zlato, Štěpán VOJTĚCH bronz

Medailisté v partě u Jadranu ve Splitu

Chorvati přikládají doma do kamen, ale když je Čech u moře, tak prostě musí!