• Home
  • ČP Brno byl hlavně úspěchem pro naše dosud nejméně zkušené

ČP Brno byl hlavně úspěchem pro naše dosud nejméně zkušené

17. 9. 2018

Samozřejmě nejen pro ně, starší ostřílení kluboví kolegové odvedli dobrou práci, ale partička v mladších žácích ve složení Viktor Stečínský, Dan Luxemburk a Petr Mitkov překvapili všechny skutečně vyrovnanými zápasy provázenými v několika případech naprosto perfektními technikami. Zabojoval i Venda Koudelka, Jonáš Bezpalec. Přestože bez umístění, tak všichni velmi dobře.  Když už jsme v MU13, tak vynikajícím výkonem turnaj vyhrál Dominik Dědek v -42kg. Jan Karban byl pátý, ale porval se dobře. Matěj Šipan má bronz. Petr Maxa si vyšlápl do nejtěžší kategorie a dalo to páté místo.

Ve starším žactvu bylo nesnadno, konkurence se sešla slušná. V žákyních si zaslouženě pěkným výkonem v – 44kg došla pro zlato Sára Zitová a její letošní úspěšná vlna nabrala další vyhoupnutí směrem nahoru. Katka Šipanová šla o bronz. V žácích velmi bojovně vystoupil Štěpán Vojtěch, ale také Honza Kryl, oba se opravdu rvali jak to má být a bylo se na co dívat. Jan Kačírek a Kuba Čermák se sešli v utkání o 3. místo a v prodloužení nakonec zvítězil prvně jmenovaný.

O den dříve v dorostu zazářil Jan Kačírek v -50kg a s přehledem zvítězil, Anna-Marie Polnická došla v -52kg do finále, v -81kg byl Michal Pfaf pátý. V mužích do 100kg obsadil 1. místo Libor Švec a junior Eda Zděnovec si v mužské kategorii vypral -73kg páté místo.

Brněnský pohár byl celkově silně obsazen co do počtu, i do kvality. Závodníci z Čech pochopitelně drtivě převažovali, ale dobře je doplnili Slováci, Chorvati, Poláci, Rakušané. Některé zápasy byly, alespoň jak jsme viděli v neděli, tzv. „na krev“ a také technicky vynikající. Jsou v Evropě k vidění mladí talentovaní a dobře připravení závodníci a to vytváří pro české a evropské judo dobrou líheň, z které poroste jednou světová špička.

MU13:

DĚDEK Dominik, -42, 1.místo

ŠIPAN Matěj, -27, 3.místo

KARBAN Jan, -42,  5.místo

MAXA Petr, +60,  5.místo

MU15

KAČÍREK Jan, -50, 3.místo

ČERMÁK J.M., -50, 5.místo

VOJTĚCH Štěpán, -38,  5.místo

WU15

ZITOVÁ Sára, -44,  1.místo

ŠIPANOVÁ K., -57kg,  5.místo

MU18

KAČÍREK Jan, -50kg, 1.místo

KUNCL Ondřej, -55kg, 5.místo

PFAF Michal, -81kg, 5.místo

WU18

POLNICKÁ A.M., -52kg, 2.místo

SENIOŘI

ŠVEC Libor, -100kg,  1.místo

ZDĚNOVEC E., -73,  5.místo