• Home
  • Letošní turnaj ve Venray byl příjemně úspěšný

Letošní turnaj ve Venray byl příjemně úspěšný

6. 6. 2018

Celý, poměrně náročný proces související s možnou účastí na mezinárodním turnaji ve Venray je potřeba zakončit účastí samotnou, a to pokud možno úspěšnou. Povedlo se, protože šest medailí a šest bodovaných míst úspěchem jsou. Cesta do místa děje a zpět dá i s popojížděním v součtu nějakých 1800 kilometrů, to není v rozpětí pátek odpoledne až neděle večer zrovna málo. Ale turnaj má svoje renomé a medaile z něj je cenná, proto nezbývá, než to všechno podstoupit. Co tato soutěž postrádá při svém již zmíněném věhlasu je care systém. Pocitů hořkosti z absolutní bezmoci vůči některým velmi sporným verdiktům rozhodčích, které tam byly tu a tam napříč celým turnajem  nikoliv jen v našich zápasech, je někdy fakt hodně nepříjemný. Ukázaná platí a dá se více objektivně pro věc udělat, než když není návratu k okamžiku děje. Na to, jak velká událost to je a kolik má platících účastníků by toto opatření mělo být automatické. V Česku jej používají již i soutěže tzv. „vesnického formátu“ a nemají problém.

Zemí dle pořadatele 32, klubů 321, registrovaných závodníků 2081, to je slušná porce a skýtá naději, že se poperete dostatečně. Díky dvojité repasáži je zaručeno, že vaše dlouhá cesta do Venray neskončí v prvním kole, to je chvályhodné. Pokud si v eliminacích škobrtnete a přesto se rozhodnete zkusit si vybojovat aspoň bronz, pak vás čeká celkem nejméně sedm utkání, při narvané kategorii i více. To je taky turnaji k dobru, prostě se poperete a bronz má cenu aspoň polovičního zlata.

Poznatky. Jak žactvo, tak další kategorie z Holandska, Belgie, Švýcarska, Izraele, Dánska…..všichni závodníci kteří jsou jen trochu dobří mají perfektně najeté přechody z postoje na zem. Nekompromisně, okamžitě,  zejména do škrcení a držení, páky jsou tam až od dorostu a je vidět, že ty jsou z hlediska používání trochu ve zpoždění, nikoliv ale nepoužívané či neúčinné. Každopádně škrcení jsou bleskovka a z pozic, kde my je ani nečekáme. Kumi-Kata ostrá a úchop opravdu za účelem hodu. Reakce v blocích a kontra chvatech dobře vypěstované. Někteří borci vynikající v kombinacích, a to dvoj i trojitých.

Drobné celkové hodnocení našich. Všichni podali zodpovědný a profesionálních výkon i celkový přístup. Nikdo, ani ti nejmladší neodevzdal zápas lacino. Zkušenější borci již věděli co je čeká, nováčkové se prokousávali po Budapešti podruhé atmosférou opravdu silného mezinárodního turnaje. Zvládli to. Jan Kačírek bez chyby až do konce, velmi pěkný výkon a zasloužené zlato. Katka Šipanová a Anna Polnická podlehly až ve finále, dobře odvedená práce. Dominik Dědek, Matěj Šipan, Sára Zitová si odpracovali nelehkou cestu k bronzu, makali a vydělali. Bronz o jedno Waza-Ari po sedmi utkáních utekl Kubovi Čermákovi, dobře odvedená práce, pátá příčka. Štefan Sušický po opravdu těžkém jedenáctiminutovém zápase v dalším kole bojoval, ale do zápasu o bronz už nedošel, odmakal to. Velmi pěkný výkon v pěti zápasech podal Štěpán Polnický, byl devátý. Ondra Zita se popral dosyta, velmi pěkné, tentokrát bez placky ale s pochvalou. Martin Fictum se rval co to šlo, stejně jako Viktor Stečínský a Petr Mitkov, pěkné nasazení i když bez medailí, ale se ctí. Petr Maxa, Jakub Pospíšil, Vojtěch Procházka byli ve svých kategoriích ti nejmladší, tzv. na začátku potravinového řetězce a bez těchto zkušeností to také nejde, jsou jim k dobru. Trenéři s celkovým výsledkem velmi spokojení.

Nezbývá, než pogratulovat, jsme na vaše výsledky hrdí a jsme za ně určitě rádi, ale především doufáme, že hrdí na reprezentování svého klubu a také svojí země jste především vy! Přejeme vám hodně úspěchů ve vašem pokračování.

Trenéři, rodiče, kamarádi a vedení USK PRAHA JUDO

 

Přehledně:

KAČÍREK, Jan    -50kg   1.místo

ŠIPANOVÁ, Kateřina   -57kg   2.místo

POLNICKÁ Anna Marie  -52kg  2.místo

ZITOVÁ, Sára  -44kg  3.místo

ŠIPAN, Matěj  -27kg  3.místo

DĚDEK, Dominik  -38kg  3.místo

ČERMÁK, Jakub Michael  -50kg   5.místo

SUŠICKÝ Štefan  -38kg  7.místo

ZITA, Ondřej  -34kg  7.místo

FICTUM, Martin  -38kg  7.místo

STEČÍNSKÝ, Viktor  -38kg  9.místo

MITKOV, Petr -34kg  9.místo

MAXA, Petr  -60kg  bez umístění

PROCHÁZKA, Vojtěch  -55kg  bez umístění

POSPÍŠIL, Jakub  -60kg  bez umístění

Zapsal: Čermoš

Foto: Čermoš, Josef Kačírek

 

1

 

Sára Zitová, druhá zprava 5

 

Anna Marie Polnická, první zleva

4

 

Jan Kačírek, 1. místo

3

 

Kateřina Šipanová, první zleva

2

 

Již tradiční místo oslavy, zapadlá ulička v německém Mönchengladbachu, kde nám ustelou příjemně na chodníku a my to rádi:-)!

6