• Home
  • Jena a Jihlava, zahajovací turnaje sezóny 2018 žáků a dorostu

Jena a Jihlava, zahajovací turnaje sezóny 2018 žáků a dorostu

15. 1. 2018

Tento víkend jsme se rozdělili s tím, že větší skupina se zúčastnila postupně ve dvou dnech MT Sprakassenpokal Jena a menší počet zamířil na domácí turnaj do Jihlavy. Každopádně úplně každý náš závodník či závodnice ať tam či tam získal medaili. A nebylo jich málo.

V Německu v sobotu velmi urputně o svoje stříbro zabojoval Štefan Sušický, který se probojoval do semifinále, kde se o postup do závěru musel sekat, vč. Golden-Score, 13 minut. Finále patřilo jemu a také našemu Dominiku Dědkovi a ani to netrvalo méně, než sedm minut, opět s prodloužením. S přehledem porazil své soupeře Petr Maxa, zlato si vybojoval i Ondra Zita. Moc hezky technicky se k bronzu probojoval Honza Karban. Petr Mitkov se nám rozepral a jeho výkon měl dobrou a slibnou úroveň. Sobota se povedla, neděle ve starších žácích a dorostu nebyla horší. Všichni byli na bedně a asi nejpěknější výkon podal Jakub Pospíšil, který měl svůj den a předvedl pěkné technické judo, což mu vyneslo konečně zlato. Trio Polnická, Šipanová, Zitová obsadilo ve svých váhách shodně třetí pozice. Stříbro si ve finále vybojoval svým standardem Jan Kačírek a bronzový byl Ondřej Kuncl.

V Jihlavě reprezentovali náš klub čtyři borci a také úspěšně. Nejmladší Martin Fictum napřed vyhrál svou kategorii obsazenou celkem třemi závodníky a poté se ještě umístil na 3. místě o váhu výš, kde už měl pět soupeřů. Dan Luxemburk si vyrval bronz, a to doslova. Honza Kryl si obdobně obstaral zlato. Oba zabojovali na své maximum a medaile jim patří právem. Na druhém místě skončil pozdě k večeru Jakub Čermák. Všichni nepodlehli dlouhému průběhu turnaje a odvezli si nejen pro sebe, ale i pro náš klub poctivě vydělané medaile.

Přehled umístění Jena:

U13

DĚDEK, Dominik  1.místo

MAXA, Petr  1.místo

ZITA, Ondřej  1.místo

SUŠICKÝ, Štefan  2.místo

KARBAN, Jan  3.místo

MITKOV, Petr  7.místo

U16

POSPÍŠIL, Jakub 1.místo

KAČÍREK, Jan  2.místo

KUNCL, Ondřej  3.místo

POLNICKÁ, A. M.,  3. místo

ŠIPANOVÁ, Kateřina, 3.místo

ZITOVÁ, Sára, 3.místo

Přehled umístění Jihlava:

U11

FICTUM, Martin 1. místo + 3.místo

U13

LUXEMBURK, Daniel  3. místo

U15

KRYL, Jan  1.místo

ČERMÁK, Jakub M.,  2.místo

Za dobrou reprezentaci všem děkujeme a k dosaženým výsledkům upřímně blahopřejeme!

Trenéři USK PRAHA JUDO

IMG-20180115-WA0008