• Home
  • Boj o Putovní pohár města Beroun

Boj o Putovní pohár města Beroun

3. 12. 2017

Dne 02.12.2017 se zúčastnila parta judistických nezmarů v sestavě Martin Fictum, Daniel Luxenburk, Viktor Stečínský, Matěj a Kačka Šipanovi. Naštěstí se sešlo přesně pět závodníků a tak jsme se mohli přihlásit do boje o putovní pohár.

Jako první nastoupil Matěj Šipan. Poté, co prvním dvěma soupeřům nedal šanci, se utkal ve finálovém zápase se soupeřem, který prošel ostatními zápasy stejně hladce jako Matěj. Mates však ve finále nezaváhal a jakmile dal soupeři tři wazari, taktickým útěkem přes celou žíněnku v posledních vteřinách zápasu nedopřál soupeřovi ani chytit nějaký úchop a tak si přímo doběhl pro zlatou medaili.

Viktor Stečínský spěchal navázat na úspěch Matěje a v prvních vteřinách zápasu hodil soupeře na krásné o´soto gari a zápas ukončil dříve, než jsme se stačili rozkoukat. Ve druhém zápase pak po získaném wazari již celý zápas kontroloval a tak, když vyhrál i třetí zápas si došel pro zasloužené zlato.

Martin Fictum v úvodním zápase podcenil výšku soupeře a jelikož stále tvrdohlavě nastupoval v záklonu do uči maty, soupeř ho dvakrát vytrestal kontrem. Tyto dvě wazari pak již Martin nestačil v závěrečném zápasu otočit a tak, i když následující dva zápasy vyhrál na krásné ippony, v celkovém součtu to stačilo ,,jen“ na stříbrnou medaili.

Daniel Luxemburk napodobil legendárního závodníka Františka Koudelku a po zvážení si odskočil na školní besídku do Prahy, ze které se vrátil těsně před začátkem kategorie U11. V prvním zápase jsme viděli krásný ippon, bohužel ale na straně soupeře. Také druhý zápas byl ukončen ipponem, tady sice házel Daniel, jenže místo soupeře hodil sám sebe. Třetí zápas již vyšel podle Danielových představ a tak si nakonec Daniel odnáší bronzovou medaili.

Na závěr dne se prala Kačka Šipanová. První zápas vyhrála po krásném kontru na ippon a již se mohla těšit na svoji ,,oblíbenou“ soupeřku Aničku Kubovou. Jejich zápasy se vyznačují tím, že nejsou pohledné a skoro vždy skončí na bod s tím, že se druhá strana cítí dotčeně. Letos poprvé nás čekalo golden skóre a tak jsme se těšili, že konečně bude výsledek jasně čitelný. V úvodu musím holky pochválit, že nám obě předvedly nádherný zápas, na který se dalo dívat. V čase 2,25 ale Kačka chvilku zaváhala a málem dostala držení. Jelikož ale ihned chytla nohu, bránila se držení dlouhých 35 vteřin. Těsně předtím, než nohu pustila zazněl gong, což posunulo zápas do golden skóre. V něm Kačka krásně nastoupila na sumi gaeshi, na které ale Anička bleskově zareagovala a stihla se přetočit na břicho. Jelikož se do konce zápasu nic zvláštního nestalo, po ukončení golden skóre se misky vah bohů naklonily na Ančinu stranu a tak si Kačka po prohraném zapasu na 1 bod odnáší stříbrnou medaili.

I když výsledky našich závodníků nebyly špatné, na zisk poháru to nestačilo a tak nám nezbývá, než se o zisk poháru pokusit příští rok.

Výsledky : Matěj Šipan 1.místo

Viktor Stečínský 1. místo (3-0)

Martin Fictum 2. místo (2-1)

Kačka Šipanová 2.místo (1-1)

Daniel Luxemburk  3. místo (2-1)