• Home
  • Soustředění v Kyrgyzstánu

Soustředění v Kyrgyzstánu

7. 11. 2017

V říjnu jsme si dali netradiční soustředění. Místo středoevropských destinací jsme vyrazili daleko na východ – do Kyrgyzstánu. A jak jsme čekali, byl to dechberoucí zážitek. Ale pěkně popořadě. Proč jsme zvolili zrovna kyrgyzský Biškek? Máme tam totiž kamaráda, Tariela Usenova, který s námi několik let trénoval na Folimance. Tariel nás tam taky po celou dobu provázel přírodou a tamními kluby.

Kyrgyzské kluby jsou vůbec zážitek. Děti tam například vůbec nedělají zkoušky na pásky. Všichni mají prostě bílý. A jejich nasazení a rvavost je nevídaná. Při čtyřiceti dětech na tréninku do sebe řežou jako o život. V tomhle je určitě velký rozdíl oproti českým klubům. Sami jsme se chvilku museli rozkoukávat, než jsme si navykli na jejich tempo a brus.

Za týden, který jsme v Kyrgyzstánu strávili, jsme trénovali ve třech klubech (v jednom z nich trénuje i kyrgyzská reprezentace) a kromě každodenních judistických tréninků jsme si dávali i fyzickou přípravu. Ta měla v solidní nadmořské výšce o to větší efekt.

Celkově nás Kyrgyzstán učaroval. Přírodu mají nádhernou a judo na dost vysoké úrovni. Tariel je navíc skvělý průvodce. Určitě se chystáme jet zase. Kdo se cítí, že tuhle tvrdou přípravu zvládne, může jet s námi. Rozhodně nebude litovat!

Zapsal: Ziťák

Sestava:
Sára Zitová
Dominik Dědek
Ondra Zita
Lukáš Dědek
Ondra Zita

[Best_Wordpress_Gallery id=“6″ gal_title=“Soustředění Kyrgyzstán“]