• Home
  • BUDAPEST CUP U9-U18 je zkrátka v Evropě momentálně nejvíc.

BUDAPEST CUP U9-U18 je zkrátka v Evropě momentálně nejvíc.

4. 5. 2017

Jestli lze nějaký turnaj pro U9 – U18 v Evropě považovat za největší, nejsilněji obsazený, po všech stránkách náročný, hektický, v něčem i rozporuplný, přesto většinou s opakovanou účastí, pak je jím se vší pravděpodobností BUDAPEST CUP. Soutěž, kterou po jejím ukončení podtrhuje v této kategorii neobvykle velký tréninkový kemp v trvání dalších dvou dnů. A také každoroční polemika, jestli tohle všechno napřesrok absolvovat znovu.

Letošního ročníku jsme se zúčastnili v zastoupení všech kategorií, kromě U9. Do místa dění přicestovalo za USK PRAHA JUDO čtrnáct závodníků a závodnic. Po oba dny se všichni utkávali ve svých kategoriích v tom nejširším možném spektru výkonů. Od vyřazení v prvním kole, přes prokousávání se opravami s větším či menším úspěchem, až po boje o medaile. Tu jedinou pro nás letos nakonec zajistila Anna-Marie Polnická, když až ve finále podlehla domácí borkyni na držení. Vzhledem k povaze tohoto turnaje a podaným výkonům našich, nebereme svou účast rozhodně za neúspěšnou. V rámci svých možností dělal každý, co mohl a v kontextu s následným kempem si odvezli všichni jednak dost přesný obrázek, kudy se dnešní judo ubírá, jak jsou na tom jejich vrstevníci především z Ukrajiny, Ruska, Ázerbajdžánu, Gruzie, Polska, Maďarska, ale také představu, jak probíhá skutečný mezinárodní kempový den a co obnáší. Pokud by to někomu nebylo po akci v Budapešti jasné teď, tak už asi nikdy.

V sobotu odjíždíme na opačnou stranu, do Erfurtu v Německu. Moc bych za to nedal, že v úplně jiných podmínkách může někdo potkat svého soupeře z minulého víkendu. Jiná pravidla, jiní rozhodčí…a pak bývá zajímavé, jak dopadne opakovaný zápas stejných závodníků. Ti nejlepší se zpravidla prosadí všude. Nezbývá asi tedy nic, než chtít být mezi nejlepšími?

 

Na bodovaných pozicích se umístili:

POLNICKÁ Anna-Marie, 4:1, 2.místo

ZITOVÁ Sára, 2:2, 5.místo

KUDRNA Jakub, 2:2, 5.místo

KARBAN Jan, 4:2, 7.místo

ČERMÁK Jakub Michael, 3:2, 9.místo

 

Bez bodovaných pozic soutěžili:

MAXA Petr, KUNCL Ondřej, KAČÍREK Jan, ZITA Ondřej, ŠIPANOVÁ Kateřina, PEČENKA Lukáš, SUŠICKÝ Štefan, DĚDEK Dominik, POLNICKÝ Štěpán

 

Zapsal a za text zodpovídá: Čermoš

 

Anička Polnická si uloupla ze stříbra

1

2

3

4

5

Aniž by cokoliv tušil, postavili Šůšovi přímo před halou sochu. Asi má kluk prostě perspektivu….

6