• Home
  • Týden žákovského soustředění na běžkách zakončila Velká cena Litoměřic.

Týden žákovského soustředění na běžkách zakončila Velká cena Litoměřic.

30. 1. 2017

Velká cena Litoměřic 2017 se konala celkem tradičně, netradičně co se týká pravidel, protože yuko, čtvrté shido, některé dříve zakázané úchopy a pár dalších drobností se staly minulostí. Turnaj probíhal podle nových pravidel, pro všechny zúčastněné takto poprvé a vcelku v pohodě. Občas bylo vidět, že všeobecně přijmout hod na bok jako waza-ari je trošku zatím nezažité, ale poddávalo se to a bylo to OK. Dokonce i v kategorii mladších žáků jsem zaznamenal oproti dřívějšku větší přísnost na vyšlapování ze žíněnky a pasivitu, shido se tu a tam za tyto prohřešky rozdávalo.

Turnaj byl pro některé naše žáky závěrečným dnem po šestidenním výživném soustředění na běžkách, při kterém si všichni trochu sáhli do rezerv, protože tempo a objemy byly náročné. K tomu trochu juda a kruhových tréninků. Soutěž byla zařazena na konec jako součást plné zátěže, a tak to i bylo. Pro někoho snazší, pro někoho těžší, ale jako celek absolvovali všichni dobře a úplně.

Našich pět mladších a tři starší žáci si odvezli osm medailí, protože víc, než osm se jich turnaje nezúčastnilo. Ondra Zita, Kačka Šipanová a Jan Kačírek zlatou, Petr Maxa, Sára Zitová a Štěpán Vojtěch stříbrnou, bronz si do sbírky svých medailí přidali Štefan Sušický a Jakub M. Čermák.

Všichni naši žáci se prali jak mohli a proto si také všichni nakonec odvezli některý z cenných kovů, přesto by bylo asi vhodné vyzdvihnout technicky pěknou, sice nízkou, ale tak rychlou Seoi-Nage Ondry Zity, že ji rozhodčí pěkně a rychle uznali. Hezkou, důslednou a vyspělou práci Honzy Kačírka v Ne-Waza. Bojovnost a rvavost kterou předvedl Petr Maxa určitě taky, finálové vítězství mu uklouzlo nakonec jen na shido. Všichni dotáhli svůj náročný týden v rámci svých možností, ale do úspěšného závěru. A to si zaslouží uznání.

Zapsal a za text a foto zodpovídá: Čermoš

 

20170128_133621B

20170128_144325B