• Home
  • Nejsme vítězi Extraligy mužů pro rok 2016, ale budoucnost máme

Nejsme vítězi Extraligy mužů pro rok 2016, ale budoucnost máme

21. 11. 2016

O úspěších se píše rozhodně lépe, ale je potřeba se vyrovnat se ctí i s opačnými úkoly. Finále Extraligy na Folimance proběhlo, jak proběhlo a výsledky jsou známé, zvítězily Vršovice a pogratulovat je na místě. To se již určitě stalo a touto cestou tak činíme jako USK PRAHA ještě takto, řekněme, písemnou formou :-).

Po odpoledním semifinále USK s Ostravou jsme čekali, že souboj s Vršovicemi bude vypjatý a náročný, přesto jsme si, my z USK v hledišti tedy určitě, moc přáli titul. První dvě utkání byla pro nás vítězná, když v -66 kg porazil Michal Černý Adama Svítka a Vašek Sedmidubský v -73 kg Honzu Zavadila. Oba zvítězili před časovým limitem. Bitva ve váze do 81 kg mezi Kubou Ječmínkem a Jaromírem Ježkem byla opravdu hektická a strhující. Kuba dobře odolal Jéžovým atakům v Ashi-Waza, jeho pokusu o Uchi-Matu a sám dělal vše pro úspěšný útok. Po pěti minutách čistého času nezbylo, než pokračovat v Golden-Score. Debata o udělení Shida rozhodčím Hnidkou a odsouhlasení rozhodčími u Care-Systems by určitě byla u pivka sporadická, ale v důsledku na nic, protože už se stalo, tím Shidem potrestali Ječmena a tak se naděje na jistotu v podobě skóre 3:0 vytratila jak pára nad hrncem a následující dva zápasy , mezi Honzou Ječmínkem a Jaromírem Musilem do 90 kg a Michalem Horákem a Janem Pintou +90 kg, byly jasně v režii Ďolíčku. Udělené Shido ve váze do 81 kg rozhodlo a každý si už o tom může myslet své. Vršovice jsou vítězem Extraligy mužů 2016. Gratulujeme, jak se sluší a patří.

Předchozí přátelské utkání, mezi žáky USK PRAHA a 1. JC CLUB PEZINOK ze Slovenska, na nás naštěstí dýchlo pozitivním a bez patosu opravdovým povzbuzením, že ať se momentálně děje cokoliv, tak budoucnost našeho juda má velkou naději a potenciál směřovat k velkým vítězstvím. Ještě se k této události vrátíme…..

Zapsal a za text zodpovídá: Čermoš