• Home
  • Přebor ČR staršího žactva v Jičíně.

Přebor ČR staršího žactva v Jičíně.

24. 10. 2016

Přebor ČR starších žáků v Jičíně skončil a začne doba přípravy na obhájení právě získaných titulů, nebo získání lepších umístění a také na účast ve vyšší věkové kategorii, kam nejeden z účastníků v lednu 2017 zamíří. Pro tento rok je každopádně rozhodnuto a každá váha má svého šampióna jak v chlapcích, tak v děvčatech.

Některé boje byly opravdu o všechno a bylo to dobře vidět. Nicméně, alespoň pokud jsem viděl na vlastní oči, tak vítězství i porážky byly brány se ctí a po pár minutách od skončení i potřebným nadhledem. Rozhodně je PČR vrcholnou událostí na domácí scéně a skoro téměř každý závodník či závodnice, kteří se nominovali, mohou významněji zasáhnout do soutěže svým výkonem, přinejmenším nepříjemně potrápit favority. Počítat s tím, že los nadělí začátečníka v kvalifikaci je celkem utopie a zjevně k tomu tak všichni přistupují.

Závodníci JUDO USK PRAHA získali dohromady 3 medaile. Přebornicí se stala Anna-Marie Polnická a to když porazila všechny své tři soupeřky na Ippon. Zároveň se stala jedinou držitelkou titulu pro Prahu a to nejen mezi děvčaty, ale i mezi chlapci. Její výkon byl suverénní, v jejím obvyklém zápasovém podání a spolehlivě jí vysadil na nejvyšší stupeň. V MU15 obsadil 3. místo Michal Pfaf se skóre 3:1, když v zápase o medaili porazil Norberta Hasse ze Sokola Žďár nad Sázavou, Jan Včeliš byl bronzový za stavu 2:1, když o medaili porazil domácího Bartoše. Na bodovaném 5. místě skončil David Dudy po boji o 3. místo, v němž podlehl Tomáši Kulíškovi z Olomouce a na 7. místě se umístil Ondřej Kuncl, 2:2. Vojta Procházka v kvalifikaci prohrál svůj zápas, v opravách si nepolepšil, Filip Černý v prvním kole potřeboval možná trochu více štěstí na pohled rozhodčího, když v Golden Score po pěti vteřinách za vytlačování ve stylu „sumo“ svým soupeřem on obdržel shido za vyšlapování. Ale i tak to chodí. Na víc nám to letos nehodilo a tak budeme směřovat k PČR 2017.

Letos ještě následují:

Mistrovství ČR dorostu, 5.11.2016 – Brno

Přebor ČR ml. žactva, 12.11.2016 – Ml. Boleslav

 

Foto: Miroslav Petřík (uveřejňujeme s jeho laskavým svolením)

Zapsal a za text zodpovídá: Čermoš

kuncl kuncl-2 pfaf-2 dudy cerny polnicka-2 pfaf vcelis-2