• Home
  • ČP v Teplicích v hodnocení umístění klubů ovládl JUDO USK PRAHA.

ČP v Teplicích v hodnocení umístění klubů ovládl JUDO USK PRAHA.

5. 10. 2016

Poslední kolo ČP v letošním roce proběhlo v teplické hale Na Stínadlech v rámci Memoriálu V. Prokeše. Nejpočetnější účast patřila pochopitelně žactvu, poté dorostencům a dorostenkám, následně mužům a v ženách se utkalo závodnic nejméně. Pro JUDO USK PRAHA je celkový výsledek klubů dobrou zprávou, protože se ziskem 7 zlatých, 5 stříbrných a 4 bronzových medailí, plus 4 pátých a 3 sedmých míst jsme získali jasně 1. místo. Pro st. a ml. žáky, stejně jako pro dorost, to byla poslední šance vylepšit si pozici v RL, nebo dokonce dohnat body potřebné ke kvalifikaci na Přebory ČR. Pro U15 již 22.10.2016 v Jičíně, U13 nastoupí k bojům o tituly o tři neděle později v Mladé Boleslavi a dorost si své Mistrovství ČR odepere 5.11.2016 v Brně. Takže, poslední kvalifikační závody, jako generálka před mistrovstvími, jsou minulostí a nyní už zbývá jen o krále svých kategorií na domácím poli.

Hodnotit vybraná utkání dnes nebudu, pouze na adresu našich žákovských a dorosteneckých závodníků poznamenávám (přes celkový dobrý výkon), že udržet tři až pět utkání jednak v tempu, ale především vyrovnaně v dobrém standardu se vším všudy, o důrazu na důslednost v kumi-kata a také v ne-waza nemluvě, protože z toho se stávají čím dál více rozhodující nástroje k vítězství v dnešním judu, to vše vyžaduje začít si to především uvědomovat v hlavě. A s tím trénovat a následně závodit. Myslím, že jsme na dobré cestě, ale toto musíme rozvíjet a zlepšovat, abychom dosahovali dobrých a ještě lepších výsledků pokud možno spíš trvale, než průběžně. Vyhrát či umístit se na ČP není jednoduchá záležitost po všech stránkách. Vyhrát či umístit se na soutěžích, jakou byl např. nedávný turnaj, mimo jiné také pro U15, ve Varšavě je ještě o jeden, až tři levely výš. O tom, že dříve či později se nutně potkáte s konkurencí z Asie, je potřeba už také začít přemýšlet a to je zase ještě vyšší škola. A tam by to mělo směřovat. Kdo chce dobře závodit, musí dřít s tím, že ta dřina musí být taky promyšlená. Vlítnout na žíněnku s jedním chvatem, jedním úchopem a taktikou, že na zem s ním radši nepůjdu už prostě přestalo všeobecně stačit. Netýká se z uvedeného všechno všech a je to řečeno zároveň všeobecně. Nicméně je to nezvratný fakt a půjde to tímto směrem dopředu a vracet se nikdo z těch co to ovládají kvůli nikomu nebude. S tím musíme pracovat.

Celkově jsme letos v soutěžích v rámci ČP uspěli a podíváme-li se zpětně do výsledků, není se za co stydět. Jedinou cestou jak pokračovat je nejen v tom setrvat, ale snažit se o alespoň mírný pokrok. A to by měl být po vrcholných událostech letošní sezóny, kterými jsou nadcházející Mistrovství a Přebory ČR, naprosto jasně náš cíl.

Zapsal a za text zodpovídá: Čermoš

Ke všem dosaženým výsledkům našim závodníkům, napříč všemi kategoriemi, gratulujeme s díkem za dobrou reprezentaci JUDO USK PRAHA! V Mistrovstvích i Přeborech pro rok 2016 zlomte vaz!

Trenéři JUDO USK PRAHA.

 

Výsledky našich závodníků ČP Teplice.

Muži:

VOŇAVKA Radek, -81kg, 1. místo

ŠVEC Libor,             +100kg, 1.místo

REJCHRT Matyáš, +100kg, 2.místo

KNÁPEK Radim,   +100kg, 3.místo

AKSHAY Kwatra,     -66kg, 5. místo

NĚMEČEK Martin, -81kg, 5. místo

RATTAN Ram,         -81kg, 7.místo

 

Dorostenci:

MEŠKO Mikuláš,   -81kg, 1.místo

KALOUS Matyáš, -73kg, 1.místo

MIHULA Michal,  -50kg, 5.místo

PEČENKA Lukáš,   -73kg, 7.místo

 

Dorostenky:

KOVÁŘOVÁ M.,     -57kg, 2.místo

HÁNOVÁ Anna,    -48kg, 3.místo

 

Starší žáci:

VČELIŠ Jan,             -73kg, 2.místo

HÁNA Josef           -46kg, 2.místo

KUNCL Ondřej,     -42kg, 3.místo

PFAF Michal,         -66kg, 3.místo

PIVOŇKA Pavel,  -38kg, 7.místo

 

Starší žákyně:

POLNICKÁ A.M.,   -44kg, 2.místo

 

Mladší žáci:

KAČÍREK Jan,       -40kg, 1.místo

ČERMÁK J.M.,      -42kg, 5.místo

 

Mladší žákyně:

ZITOVÁ Sára,         -32kg, 1.místo

ŠIPANOVá Katka, -40kg, 1.místo