• Home
  • Naši žáci uspěli na pěkném turnaji v Rimavskej Sobote!

Naši žáci uspěli na pěkném turnaji v Rimavskej Sobote!

15. 5. 2016

Je to zřejmě rekordní vzdálenost, kterou jsme s našimi žáky na turnaj urazili, protože měřeno od Folimanky je to do slovenské Rimavské Soboty na zimní stadion 604 km cesty tam, a to samé zpět. Jízda po dálnicích na Slovensku je momentálně po průjezdu naší D1 sladkou odměnou. V místě konání na nás čekalo několik milých překvapení. Jednak se naši závodníci mohli odvážit již v pátek večer. K tomu dostali, zřejmě v předpokladu drsného shazování☺, velikou pizzu. Jako zahraniční účastníci nehradili startovné. Zájemci se mohli vyspat v místní internátní škole – my jako pozvaní zdarma. Sice jsme byli na hotelu, protože jsme si jej zamluvili brzy dopředu, ale už ta nabídka…. Nakonec jsme ještě nafasovali vouchery na občerstvení v den turnaje, a když trošku předběhnu, tak balík jídla a pití na cestu zpět. Servis jako na olympiádě. Turnaj zajištěn automatizovaným systémem s monitory určujícími pořadí zápasů, zapisovaní a vyhodnocování, prostě online bez potřeby zásahu organizátorů.

Soutěž proběhla bez problémů a hladce. V sobotu od U9 po U15. Konkurence byla samozřejmě největší ze Slovenska, dále závodili mladí z Maďarska, Ukrajiny, Rakouska, Rumunska. Bylo nás pět. A pět máme i medailí, počítáme-li do výpravy i, již v USK zdomácnělého Dominika Dědka, momentálně ze Sparty Praha.

U11:

DĚDEK, Dominik  –  5:0, 1. místo

ZITA, Ondra   –   4:0, 1. místo

U13:

ZITOVÁ, Sára   –   3:1, 2. místo

KAČÍREK, Jan   –   5:1, 3. místo

ČERMÁK, Jakub Michael  –  4:1, 3. místo

Poznámka na okraj pro naše závodníky: „To držení, co vypadá trochu jako placatý dvojitý nelson a někteří jste se v něm různě motali a někteří i umotali, se jmenuje Reiter a je to přesně to držení, co je u nás zakázané, takže my si ho na tréninku povolíme a v zemích, kde se může judo úplně, ho začneme používat a tím pádem se mu budeme i účinněji bránit☺.“

MVC Mesta Rimavská Sobota 2016 probíhala v nadstandardně příjemné atmosféře, počínaje skvělým přijetím pořadatelů až po milou a vstřícnou obsluhu v občerstvení. Daleká cesta se vyplatila nejen z pohledu získaných umístění a nových zkušeností, ale i z bezvadného zážitku z prostředí. My rozhodně děkujeme a všem našim kolegům a závodníkům ze spřátelených oddílů v Čechách i okolí doporučujeme!

Zapsal a za obsah zodpovídá: Čermoš

 

1 2 3 4 5 6 7