• Home
  • Přes Brdy na Závěrečnou 2018 s dohranou v Berouně

Přes Brdy na Závěrečnou 2018 s dohranou v Berouně

13. 12. 2018

Jsme opět na konci. Naštěstí ale jen dalšího roku a ten 2018 se ubírá do nenávratna. Byl pro náš klub vynikající sezónou s mnoha úspěchy, od mládeže až po Lukáše Krpálka. Veškerá bilance je k nalezení v předchozích textech a je o tom, že mladší žáci zvítězili v celkovém hodnocení ČSJu, dorostenci vyhráli v družstvech titul mistra ČR, muži jsou 2. v extralize a Lukáš se stal Mistrem Evropy a dosáhl v tomto roce 20. medaile z nejvyšších světových turnajů a opět se stal nejlepším judistou roku. Řečeno slovy jistého, dnes již politicky mrtvého klasika: „Pánové, kdo z Vás to má?“ Ovšem, za nás bych k této parafrázi podotkl, že to bereme se vší pokorou a vědomím, že ve sportu se vše může otočit raz dva. Tak že budeme bojovat dál s tradičním respektem vůči všem našim váženým soupeřům.

A to se muselo oslavit. Proto se mladí vydali v sobotu 11. prosince z vršovického nádraží do Nové Vsi pod Pleší (pachatel se vrátil na místo činu, odtud jsme startovali letos i noční přechod Brd) a pak po tradičním občerstvení v Kytíně v pivovaru se na kopci změnil směr a místo na Řevnice se protloukali turisti tentokrát směrem na Černolice s finále v Dobřichovicích. To aby si udělali správný hlad a žízeň, protože po příchodu na základnu, naši Folču, se rozběhl dynamický večírek s příjemným pohoštěním a pro dospělé dlouhou, dlouhou, ale opravdu dlouhou diskuzí, kupodivu nejen, ale víceméně o judu (kdo by to čekal?).

Tomu všemu ale předcházelo ocenění čtyř vybraných závodníků z řad mládeže, na kterých se shodli trenéři, že byli letos nevýraznějšími ze všech.

Kategorie mláďat:  FICTUM, Martin

Kategorie U13:  DĚDEK, Dominik

Kategorie U15 :  ZITOVÁ, Sára

Kategorie U18:  POLNICKÁ, Anna Marie

 

Ti, kteří neměli dost se ráno rozjeli do Berouna na tamní tradiční turnaj. A medailí obstarali svými výkony až dost.

1. místo:   Berka Šimon, Jákl Marek, Fictum martin, Šipan Matěj

2. místo:  Prokop Matyáš, Pečenka Marek,  Hall Samuel

3. místo:  Lucemburk Daniel, Stečínský Viktor, Toman Denis, Šipanová Kateřina, Stečínský Dominik

 

Text: Čermoš

Foto: Kdekdo