• Home
  • Z Baku přes Prahu pro čisté kimono a do Ostravy pro 11 medailí.

Z Baku přes Prahu pro čisté kimono a do Ostravy pro 11 medailí.

23. 10. 2018

11. října jsme se přesunuli z Folimanky do Ázerbajdžánu, kde v Baku o víkendu proběhl turnaj U15 a U18 chlapců, s následným dvoudenním kempem. Zkušenost obrovská jak pro závodníky, tak trenéry. Turnaj náš klub absolvoval bez umístění na bedně, ale bojem si prošli všichni. Za Česko získali medaile David Dudy z JUAP a Tonda Dvořáček z Dragons. Konkurovali AZE, RUS, UZB, KGZ a dalším se ctí. Kdo tam byl už ví. Kdo přijede poprvé se rychle probere. Protože oni se neperou, oni bojují a v tom je dost podstatný rozdíl od našeho přístupu k randori i soutěžním utkáním. Jsou rychlí, s perfektními reakcemi a technicky vybaveni po jejich. Moc Japonska se v jejich repertoáru nenajde, ale bojují tvrdě, navazují techniku za technikou a tam kde my po hodu končíme oni začínají. Turnajové zápasy a kemp, co se praní a zejména rychlosti týká v porovnání s naším okolím, bezkonkurenční. Jinak je potřeba se připravit na to, že čas tam má jiný rozměr a hodnotu a naše teď, hned a tady nefunguje jak jsme zvyklí. Organizace turnaje má také svůj vlastní folklór, ale je to jejich země, my jsme tam jeli sami od sebe a je otázkou, jestli je lepší to jejich, nebo to naše, protože to každý vidíme po svém. Určitě pojedeme znovu a s veškerým respektem k hostitelské zemi.

Dorazili jsme domů a napozítří odjezd do Ostravy na PČR U13 a U15. Těm, kterým vydrželo tempo z Baku se to vyplatilo. Sobota patřila našim mladším žákům, kde se jich pět probojovalo do finále a dva borci brali bronz. Dlužno říct, že ve finále stáli dvakrát naši borci proti sobě, tudíž se tím naše šance na tituly poslední dobou snižují. Někdo by měl rychle přibrat a jít sbírat placky o váhu výš:-). Sedm medailí, z toho dva tituly je krásný úspěch. Jednotlivé zápasy měly z drtivé většiny jiskru a byly z hlediska technicko – taktických správně. Starší navázali v neděli rovněž kvalitními výkony a ti, kteří zachovali klid a rozvahu zúročili přípravu do medailí. Tituly z loňska obhájili Dominik Dědek a Sára Zitová. Někdo se musel porvat více, někdo až do krve (a nebylo jí zrovna málo), něco nám taky nevyšlo. Ale sečteno a podtrženo: „USK PRAHA JUDO se opravdu za své letošní výsledky na PČR žactva stydět nemusí.“

Přeborníkům všechna čest, medailistům upřímná gratulace a těm, kdo na placky nedosáhli radíme hlavu vzhůru a příští rok jste na bedně taky.

Všem našim závodníkům blahopřejeme a upřímně děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu!

U13:

Přeborníci  ČR pro rok 2018:

TOMŠŮ, Jakub   -34kg

DĚDEK, Dominik   -42kg

Medailisté:

ZITA, Ondřej   -34kg,  2.místo

SUŠICKÝ, Štefan  -42kg,  2.místo

MAXA, Petr   -60kg,   2.místo

JALILOV, Murat  -34kg,   3.místo

LUXEMBURK, Daniel   -38kg,   3.místo

U15:

Přebornice pro rok 2018:

ZITOVÁ, Sára    -44kg

Medailisté:

VOJTĚCH, Štěpán   -46kg,   3.místo

KAČÍREK, Jan   -50kg,   3.místo

ŠIPANOVÁ, Kateřina   -57kg,   3.místo

Umístění:

Kryl, Jan   -46kg,   5.místo

ČERMÁK, Jakub   -50kg,   7.místo

 

Foto: Přebor ČR žactva 2018

U13: Nahoře zleva – Tomšů Jakub, Sušický Štefan, Dědek Dominik, Zita Ondřej. Dole zleva – Jalilov Murat, Luxemburk Dan

 

U13: Uprostřed – Petr Maxa. Dole – Matěj Šipan

 

U15 Zleva: Vojtěch Štěpán, Čermák Jakub, Kačírek Jan, Zitová Sára, Kryl Jan, Šipanová Kateřina.

 

Foto: Turnaj a camp v Baku, Ázerbajdžán 2018