• Home
  • Letos pro většinu asi naposledy.

Letos pro většinu asi naposledy.

2. 12. 2019

Asi to tak bude, že většina borců a borkyň už letos na závodní tatami nevstoupí a ponechá si síly a chuť na soutěžení až na příští rok. Nicméně zakončení to bylo úspěšné a medailí putovala na USK hromada. Asi by byla škoda tady nezmínit velmi povedenou premiéru Ondřeje Cedidly (roč. 2005), který se na svých prvních závodech odepral pět utkání se skóre 3:2 pro něj a prohraná utkání dokázal táhnout až do Golden Score s opravdu ostřílenými závodníky a z toho jedno mu uteklo pouze na shido. To si zaslouží uznání a budeme Ondrovi držet palce při velké zkoušce, kterou je přechod a zabydlení se v dorostenecké kategorii, která ho stejně tak, jako některé naše závodníky po Novém roce očekává.

Kluci z U9 předvedli opravdu pěkné judo a všech šest jich vybojovalo medaili. Musíme je pochválit nejen za jejich bojovnost, ale také ukázněnost a připravenost k utkáním. Zkušeně šel Ondřej Vičan, přidali se Mikuláš Urbánek a Samuel Hall. Moc hezky si vede Ondra Šolc, který má dobrou náladu za všech okolností a obdobně je tomu u Theodora Shaefera. Jako přes kopírák tak tomu bylo i v kategorii U11, kde Marek Jákl nejen vyhrál, ale také získal ocenění nejtechničtějšího závodníka své kategorie. Zlatý je Tobiáš John, Dominik Stečínský si vybojoval stříbro, zabojoval i  Matěj Dostál. V mladších žácích došlo opět na finále USK v podání Viktora Stečínského a Václava Koudelky (přestože se tak stalo předčasně již v semifinále), při němž bych nechtěl být rozhodčím a takto vyrovnaný match rozhodovat. Rozhodčí ukázali na Viktora a tím je to dáno. Oba vynikající. Jirka Pohořalý má bronzovou. David Chládek podal krásný výkon a jen v semifinále takticky zaváhal, ale bronz mu stejně slušel. Soutěž večer uzavřeli Jakub Čermák ziskem stříbra a v úvodu zdůrazněný Ondra Cedidla, který sice nebral medaili, ale uznání všech.

Všem moc gratulujeme a taky děkujeme za příkladnou reprezentaci našeho klubu!

….a nebýt Lukáše Dědka, který mi právě volal, asi by nikdo netušil, že to celé bylo v Berouně, což jsem Vám jaksi v celém článku zapomněl sdělit:-). Takže, Beroun, přátelé…..Beroun to byl!

Zapsal: Čermoš

Foto: Katka Blínová, Míša Koudelková, Kamil Berka, Čermoš

U9:

VIČAN, Ondřej   1.místo

URBÁNEK, Mikuláš   1.místo

HALL, Samuel   1.místo

ŠOLC, Ondřej   3.místo

SCHAEFER, Theodor   3.místo

U11:

JÁKL, Marek   1.místo + nejtechničtější závodník U11

JOHN, Tobiáš   1.místo

STEČÍNSKÝ, Dominik   2.místo

DOSTÁL, Matěj   2.místo

U13:

STEČÍNSKÝ, Viktor   1.místo

KOUDELKA, Václav   3.místo

CHLÁDEK, David   3.místo

POHOŘALÝ, Jiří   3.místo

U15:

ČERMÁK, Jakub Michael   2.místo