• Home
  • Pod Ještěm jsme nakopali zlato

Pod Ještěm jsme nakopali zlato

10. 11. 2019

Liberecká katana, jeden z tradičních turnajů ke konci roku kam jezdíme, proběhl takto:

U9:

ŠOLC, Ondra – sice bez medaile, ale úžasné minijudo!

U11:

JÁKL, Marek      1.místo + Seoi-Nage – Ippon, Uchi-Mata – Ippon, De-Ashi-Harai -Ippon, Soto-Maki-Komi – Waza-Ari a pěkná Ne-Waza. Moc hezký judistický projev po všech stránkách a zasloužená pozornost okolí.

STEČÍNSKÝ, Dominik – bez medaile, ale ne špatně. Začátek vypadal slibně a pak trochu zaspal.

U13:

ŠIPAN, Matěj   1.místo + kombinace Ne-Waza, Ashi-Waza a Koshi-Waza a to celé na Ippon. Vše po všech stránkách správně.

KOUDELKA, Václav   1.místo + první dva zápasy velmi rychle na Ippon, dále dobré pokračování a finále s Martinem Fictumem do Golden Score na rozhodnutí rozhodčích

FICTUM, Martin  2.místo + až do finále vypráno celkem nekompromisně, finále s Vaškem Koudelkou do Golden Score na rozhodnutí rozhodčích

ŠIMŮNKOVÁ, Adélka     2.místo + 3x pěkné Harai-Goshi a 2x k tomu spolehlivé Kesa-Gatame. Ve finále jedno uklouznutí po slupce od banánu s pomocí pěkné Ashi-Waza. Každopádně velký pokrok ve všem a bylo to pěkné judo.

CHLÁDEK, David   3. místo + hodně moc nasazení a velká rvavost, velké zlepšení a velký příslib do budoucna. A také si bude pamatovat, že za soupeřem se neběhá v semifinále, ani nikdy jindy 🙂

STEČÍNSKÝ, Viktor – neměl tentokrát den a i to k judu patří. Je dobré se poučit, že i to se musí ale na soutěži překonat. Necháme to na příště.

U15:

KRYL, Jan   1.místo + hodně moc chtěl vyhrát a vyhrál. Co načal v postoji, dotáhl většinou bezkonkurenčně na zemi a na stupních měl očividnou radost.

Sedm medailí na deset lidí, z toho čtyři zlaté je krásný sportovní výsledek jak pro naše borce, tak pro USK PRAHA JUDO a nezbývá, než pogratulovat a poděkovat za výbornou reprezentaci.

 

Zapsal:  Čermoš

Foto. M. Koudelková

 

Matěj ŠIPAN 1.místo

V. KOUDELKA 1.místo  M.FICTUM 2.místo

Adélka ŠIMŮNKOVÁ  2.místo

David CHLÁDEK  3.místo

Jan KRYL, 1. místo