• Home
  • 15 medailí pro USK PRAHA JUDO z frankfurského Adler Cup

15 medailí pro USK PRAHA JUDO z frankfurského Adler Cup

29. 10. 2019

Výjezd do Frankfurtu byl letos opět velmi úspěšný v počtu medailí, kterých získal USK PRAHA JUDO, tentokrát 15 napříč všemi kategoriemi. Turnaj sám o sobě z hlediska průběhu hodnotit je těžké. Ohledně obsazení bezesporu silný, z pohledu národnostního mnoho koncovek jmen na ..shvili, ..tschev…idze, přestože na backnumbers jsou označení státu GER, NED, SUI, apod., takže při předběžném zkoumání kdo na turnaji bude se mohl leckdo později divit. Ale tak to dnes je. Každopádně co se náročnosti týká, tak jedině dobře.  Bylo i dost drsných bitev a nejedna se neobešla bez ošetření, či dokonce bohužel zranění. Po stránce náročnosti na tvrďáky šel Adler Cup určitě nahoru. Organizačně…mohlo by vadit, že když už se platí absolutně nevratné startovné i deset měsíců předem, je vážení v pátek večer povoleno jen těm, kteří se zúčastní páteční akce Randori a Courses od 16:30 hod. Což je např. pro nás neakceptovatelné jak z hlediska času, tak je to den před dvoudenním turnajem po cestě dlouhé 520 km nesmysl.

Výkony našich borců a jedné borkyně byly výborné. na takto velkém a silně obsazeném turnaji si odbyl svůj debut Marek Jákl a upřímně klobouk dolů, některé jeho zápasy by mohly být v učebnici pro malé judisty jako učební látka. Dominoval Dominik a to v obou kategoriích, jedno finále bylo moc pěkné pro oko a to díky jemu i jeho soupeři. Obdobně jako přes kopírák měl finále i Jan Kačírek. Dvakrát byl ve finále Marat Jalilov a jednou jej vyhrál na celé čáře, podruhé byl stříbrný. Ondřej Kuncl, Jakub Pohořalý se prali zkušeně. Velmi si svoji trojku v pozdních večerních hodinách vyrval Filip Černý a svoje stříbro Štěpán Vojtěch.  Přestože se neumístil, podal pěkný výkon Denis Toman.  Jan Karban po získání svého titulu na PČR minulý týden pokračoval bronzem ve Frankfurtu. Bojovali Martin Fictum a Ondřej Zita bronzoví, Jakub Čermák, Štefan Sušický, Viktor Stečínský, Václav Koudelka, Daniel Luxemburk, Jonáš Bezpalec, Petr Mitkov, Jan Kryl, Štěpán Polnický, Vojtěch Procházka, Jakub Pospíšil, Matěj Šipan, Petr Maxa, David Chládek, Bruno Kraina, Šimon Berka, Někdo až do medaile, někdo do bojů o ně, někdo prostě neuspěl, ale to je tak vždy.

Jediná zástupkyně našeho klubu v děvčatech, Adélka Šimůnková, vypáčila doslova co se dalo a za to byla jednou pátá a druhý den už s medailí, třetí. Každopádně to doslova urvala.

Jak to bude za rok uvidíme. Turnaj má svá velká pro, ale  z mého pohledu nějaká i proti a chtělo by to trochu nechat uležet v hlavě co převažuje. Jenže, startovné se platí už za chvíli….a o tom to je:-).

 

U11

JÁKL, Marek      32kg    3.místo

U12

JÁKL, Marek         34kg   5.místo

FICTUM, Martin  43kg   3.místo

U14

JALILOV, Marat   34kg   2.místo

KARBAN, Jan       43kg   3.místo

DĚDEK, Dominik  46kg  1.místo

SUŠICKÝ, Štefan  46kg   5.místo

ŠIMŮNKOVÁ, Adélka  48kg  3.místo

LUXEMBURK, Daniel  43kg  7.místo

U15

ŠIMŮNKOVÁ, Adélka  48kg  5místo

JALILOV, Marat  34kg  1.místo

ZITA, Ondřej  37kg  3.místo

MITKOV, Petr  40kg  5.místo

DĚDEK, Dominik  46kg  1.místo

POLNICKÝ, Štěpán  60kg  7.místo

U17

VOJTĚCH, Štěpán  43kg  2.místo

KRYL, Jan  46kg  7.místo

KAČÍREK, Jan  55kg  1.místo

KUNCL, Ondřej  60kg  3.místo

U18

KAČÍREK, Jan  55kg  3.místo

KUNCL, Ondřej  60kg  7.místo

ČERNÝ, Filip  66kg  3.místo

POHOŘALÝ, Jakub  81kg  2.místo

Zapsal: Čermoš

Foto: Josef Kačírek