• Home
  • Velmi úspěšné žákovské Přebory ČR pro USK PRAHA JUDO

Velmi úspěšné žákovské Přebory ČR pro USK PRAHA JUDO

21. 10. 2019

Sobotní a nedělní žákovské Přebory ČR v Mladé Boleslavi byly pro náš klub opravdovou radostí, jak pro závodníky, tak pro trenéry. V oba dny nastupovali naši borci a jedna borkyně k zápasům zodpovědně a v absolutní většině s maximálním nasazením. V U13 jsme získali 5 medailí, jedenkrát zlato, jedenkrát stříbro a třikrát bronz, tedy 5x jsme zasahovali do finálových bloků a jednou ještě k tomu mezi sebou. S dalšími třemi pátými bodovanými místy celkově v pořadí klubů 3. místo. V U15 rovněž pět medailí, dvakrát zlato, jedno stříbro a dvakrát bronz. S jedním pátým a třemi sedmými bodovanými místy jako klub 1. příčku. To je velký úspěch pro USK PRAHA JUDO a všichni z vedení a trenéři klubu našim mladým moc blahopřejeme a za vynikající reprezentaci jim děkujeme. Budeme vám dál držet palce, fandit a podporovat vás, abyste v těchto úspěších pokračovali.

Soutěž byla domácím klubem připravena dobře a ostatní bylo na závodnících, trenérech, rozhodčích a rodičích. Tomu odpovídala atmosféra jednotlivých utkání a bylo to „kus od kusu.“ Kdo tam byl, viděl a obrázek má. Celkově ale bez větších extrémů.

Potřetí získal svůj žákovský titul Dominik Dědek, protože dosud nenalezl konkurenta, který by mu linii přerušil. Svůj první titul Přeborníka ČR si v U15 odnesl Jan Karban a nás to těší, že se k tomu prostě roky prokousal a zaslouženě vyhrál. První medaili dne pro klub vybojoval ve váze do 55 kilogramů Jakub Čermák třemi technicky pěknými Ippony a jednou prohrou. Po něm přidal stříbro Marat Jalilov, který musel porazit pět svých soupeřů a pouze jednou se mu to nepovedlo. Poslední bronz do kolekce zasadil Ondra Zita svou zarputilostí. Štefanovi Sušickému utekl bronz v nové váhové kategorii jen o kousek.

Podruhé je Přeborníkem ČR v U13 Jakub Tomšů, nedal nikomu šanci a měl očividnou radost, přestože přes den vypadal, že je mu to fuk. Vícepřeborníkem je Václav Koudelka ve váze do 42 kilogramů, pral se jak o život, stejně jako Dan Luxemburk a Martin Fictum. Bohužel jsou oba naši a placka jenom jedna. Připadla Danovi. Adélka Šimůnková předvedla pěkné nasazení a má svojí první medaili z republiky v barvě bronzu. Jakub Kudrna si vyválčil svůj bronz a po právu. Viktor Stečínský v 46ce mohl mít možná trochu víc štěstí ve všem, protože fakt bojoval, ale Judobůh mu ten bronz prostě ještě tentokrát nedal. Matěj Šipan v podstatě obdobně…Vydržet, to se zlomí.

Ostatní do bojů o placky nezasáhli, ale to neznamená, že nepodali výkony, pouze to tak prostě ten den bylo, že to nevyšlo.

U13:

TOMŠŮ, Jakub  38kg   1.místo – Přeborník ČR pro rok 2019

KOUDELKA, Václav  42kg   2.místo

ŠIMŮNKOVÁ, Adélka  48kg   3.místo

LUXEMBURK, Daniel  42kg   3.místo

KUDRNA, Jakub  55kg   3.místo

ŠIPAN, Matěj  30kg   5.místo

STEČÍNSKÝ, Viktor  42kg   5.místo

FICTUM, Martin  42kg   5.místo

 

U15:

DĚDEK, Dominik  46kg   1.místo – Přeborník ČR pro rok 2019

KARBAN, Jan  42kg   1.místo – Přeborník ČR pro rok 2019

JALILOV, Marat  34kg   2.místo

ČERMÁK, Jakub Michael  55kg   3.místo

ZITA, Ondřej  38kg   3.místo

SUŠICKÝ, Štefan  46kg   5.místo

VOJTĚCH, Štěpán  42kg   7.místo

KRYL, Jan  46kg  7.místo

MAXA, Petr 73kg   7.místo

 

Zapsal: Čermoš

Foto: Mirek Petřík, Čermoš