• Home
  • Mladší žáci USK PRAHA JUDO zvítězili v Erfurtu v bodování týmů.

Mladší žáci USK PRAHA JUDO zvítězili v Erfurtu v bodování týmů.

14. 5. 2019

Sobotní a nedělní turnaje v Erfurtu přinesly úspěch v podobě vítězství mladších žáků ( U13) v bodování týmů, přestože statistiky na stránkách pořadatele hovoří (aspoň v tuto chvíli) jinak. Označil totiž náš klub jako JSK Praha (pro chlapce) a naši jedinou účastnici v děvčatech jako USK PRAHA. Proto mu výsledky nesedí. Když jsem se snažil na místě o opravu názvu, tak se mi nezadařilo. Uvidíme, zda to udělají po písemném upozornění. Každopádně, tři zlaté a jedna stříbrná hovoří jasně stejně, jako jména jejich držitelů a jejich příslušnosti k USK PRAHA JUDO, tudíž vyhráli.

(Opraveno bylo následující den: http://erfurter-judo-club.homepage.t-online.de/WordPress/wp-content/external/ergebnisse/2019_egapokal/medals.html , pozn. 16.05.2015)

V sobotu vybojoval v U16 jedinou medaili Jan Kačírek, a to bronzovou. Bylo to už také o tom, že se v této kategorii nenašlo moc tzv. „ředidel“ a prakticky jediná šance na slabšího soupeře mohla proběhnout tak v 1. kole, pak už těžko a konkurence byla připravena výborně.

V neděli se to řezalo rovněž solidně a bylo to dost obdobné sobotě, slabších pomálu. Od druhého kola výš náročnost stoupala. Zakázaný úchop za krkem a na zádech byl zpočátku někdy zdrojem prvních trestů, protože si Češi (když nemohli hodit) sáhli prostě kam dle německých pravidel nesměli. Ale nakonec si poradili, naši tedy rozhodně. V Ne-Waza kralovala obecně technika Sankaku po oba dny. Jakmile se padlo na zem, všichni „cizinci“ ji měli dost dobře zpracovanou.

Příhoda k pousmání: „Když jsem se snažil šéfce turnaje vysvětlit, že děti rozhodčím na žíněnce německy nerozumí, když jim vysvětlují proč je trestají apod., zda by nebylo lepší, když jsme tedy na mezinárodním turnaji mluvit anglicky, protože té aspoň v základu rozumí a mají k ní blíž, tak mi paní řekla, že pokud chtějí naše děti jezdit na německé turnaje, musí se prostě německy naučit:-)“ No, tak my asi v Čechách zůstaneme vstřícnější a tradičně se budeme snažit se zahraničními účastníky domluvit jak jen to jde, protože jsme flexibilnější a zkrátka se domluvit chceme a umíme:-).

Takže výsledky:

U13

TOMŠŮ, Jakub    1.místo   -37kg  a k tomu pohár pro nejlepšího technického závodníka!

LUXEMBURK, Daniel    1.místo    – 40kg

ŠIMŮNKOVÁ, Adéla    1.místo   -48kg   první vítězství na mezinárodním turnaji a vše na páku:-)!

STEČÍNSKÝ, Viktor  2.místo  -40kg

KUDRNA, Jakub   7.místo   -55kg

ŠIPAN, Matěj     7.místo   -29kg

U16

KAČÍREK, Jan   3.místo   -55kg

VOJTĚCH, Štěpán   5.místo   -43kg

ZITOVÁ, Sára    7.místo    -48kg

 

Zapsal: Čermoš

Foto: Čermoš, Josef Kačírek, Tomáš Koudelka

 

Noční můra pořadatele i účastníků – obrazovky nefungují…..ale nakonec se povedlo