• Home
  • USK PRAHA JUDO o víkendu bojoval na všech frontách.

USK PRAHA JUDO o víkendu bojoval na všech frontách.

25. 3. 2019

10. týden letošního roku zakončil víkend s účastí našeho klubu na několika frontách. Slovensko, Německo, Řecko a české Teplice se staly místem, kde naši bojovali o medaile a hájili naše klubové barvy. A stalo se tak se ctí. Na tradičně dobře připraveném turnaji v Pezinku se o místa na stupních vítězů prala rovná dvacítka závodníků a závodnic, a to velmi úspěšně. První medaili dne pro USK vyhrál v U13 Václav Koudelka, a to tu nejcennější, následně pěkným výkonem Daniel Luxemburk ve váze -42 kg, když stříbro ze stejného finále pobral Viktor Stečínský, který se do závěrečného boje prorval bojovným srdíčkem.

Ubytování a jídlo fajn, blízkost mezi místem noclehu a halou příjemná, servis pořadatele opravdu na jedničku s hvězdičkou. To je důvod, proč se do Pezinku na jejich GP vracet. Navíc byl krásný jarní den. Výkony našich klubových reprezentantů byly v absolutní většině bojovné a v mnoha případech technicky na úrovni. O tom svědčí jednoznačně pohár pro nejtechničtějšího závodníka kategorie U13, přisouzený Václavu Koudelkovi, který v semifinále předpisově zahodil na Harai-Goshi ruského borce v rakouských barvách na krásný čistý Ippon. Hodně bitev bylo vyčerpávajících, jako např. finále Sáry Zitové, cca 15 minut, kdy si sáhla opravdu na dno a také semifinále Petra Maxy, který vzdoroval velké převaze, myslím dost nefér stylu boje, kdy to vypadalo na nějaký ten zub venku, ale v GS zvítězilo judo a hlava nad stylem zápasu á la bitka v kleci a v následném souboji o 3. místo už Petr zvítězil pěknými technikami Seoi-Nage na dvě Waza-Ari. Dobře se předvedl v U15 Jakub Čermák, přestože přišel o šanci na finále v úvodním zápase, porazil ostatní soupeře svým nasazením a dobře provedenými technikami a po zásluze bral bronz. Finalistou se stal i Dominik Dědek a přivezl do Čech stříbro po prohře s domácím Matějem Kloboučníkem. Parádní techniku v kombinaci Ouchi-Gari – Uchi-Mata předved v U11 Marek Jákl, velký potlesk. Nejde pokaždé napsat o každém, ale jednoznačně i ostatní podali za sebe výkony, které byly ten den v jejich silách a výsledky jsou jaké jsou. Je potřeba především těžit ze získaných zkušeností a příště jich využít. A o to šlo.

V Teplicích zabodovali Dominik Stečínský a Samuel Hall, když oba zvítězili ve svých vahách a odvezli si zlaté medaile. Je skvělé, že se za odrůstajícími mladšími a staršími žáky, ale dnes už i několika dorostenci začíná vytvářet nová řada adeptů na pokračování v jejich stopách. To je pro náš klub jedna z priorit.

V Brémách sbíral další zkušenosti náš klubový kolega Jan Kačírek. Na opravdu velmi silném turnaji participoval jednou výhrou a jednou prohrou. Borec prvním rokem v kadetech, který odvádí ve svých utkáních maximum a má do budoucna co nabídnout může tento výsledek přijmout jako pozitivní a my mu budeme i dál určitě fandit. Gratulujeme Tondovi Dvořáčkovi k bronzu a Martinu Ivankovi ke stříbru.

V Aténách se utkal o bronz v barvách Česka další náš závodník, Mikuláš Meško. Po stříbře z minulého týdne mu tentokrát placka utekla, ale i tak můžeme jeho výkon považovat za velký úspěch i pro náš klub.

Chceme poděkovat za pomoc s dopravou Robertu Polnickému, Romanovi Tomšů a Jardovi Luxemburkovi, pochopitelně otcům našich hochů, bez jejichž skvělých vozidel, jejich zapůjčení a řidičské součinnosti bychom se tak pohodlně přepravovali jen stěží. Děkujeme, a to opravdu upřímně.

Výsledky Pezinok (celkově za kluby 8.místo):

U11:

JÁKL, Marek   38kg   7.místo

U13:

LUXEMBURK, Daniel   42kg   1.místo

KOUDELKA, Václav   38kg   1.místo

STEČÍNSKÝ, Viktor   42kg   2.místo

TOMŠŮ, Jakub   38kg   3.místo

FICTUM, Martin   42kg   5.místo 

U15

DĚDEK, Dominik   46kg     2.místo

ČERMÁK, Jakub M.   50kg   3.místo

MAXA, Petr   66kg   3.místo

SUŠICKÝ, Štefan   42kg   3.místo

U18:

ZITOVÁ, Sára   48kg   2.místo

POLNICKÁ, Anna M. 57kg   3.místo

PROCHÁZKA, Vojtěch   60kg   7.místo

Výsledky Teplice:

U11

STEČÍNSKÝ, Dominik   1.místo

HALL, Samuel     1.místo

 

Výsledky Atény – Junioři:

MEŠKO, Mikuláš   81kg  5.místo

 

Výsledky Brémy – Kadeti:

KAČÍREK, Jan   55kg, bez um.

Zapsal: Čermoš

Foto: Míša Koudelková, Čermoš