• Home
  • Dosud nejúspěšnější účast USK PRAHA JUDO v sérii ČP!

Dosud nejúspěšnější účast USK PRAHA JUDO v sérii ČP!

20. 3. 2019

Sobotní část, tradičně patřící mladšímu a staršímu žactvu, byla obsazena co do počtu závodníků solidně. Nejpočetněji byla tentokrát zastoupena váha do 50kg v U15 s 53 závodníky, nejméně jich bylo v U13 ve váze +66kg, a to 3 borci. Další statistiky netřeba vypisovat, jsou k dispozici ve výsledcích na portále ČSJu. Jednoznačně úspěšný den, korunovaný (za obě věkové kategorie) čtyřmi zlatými a pěti bronzovými medailemi a také … bodovanými místy. V nové váhové kategorii se výborně představil Jakub Tomšů a získal bronz, vybojovaný po prohře v semifinále v GS s naším Václavem Koudelkou, který již podruhé letos zvítězil v sérii ČP. Podruhé letos i Ondřej Zita. K zajímavým utkáním patřila ta mezi Štefanem Sušickým s Filipem Buzinkayem a Dominikem Dědkem s Jozefem Tománkem (oba protivníci z 1 JC Pezinok, Slovensko). Oba zápasy v GS, oba vypjaté. V prvním pro 1 JC Pezinok, v druhém pro USK PRAHA JUDO. Pohledné bitvy. Svůj první ČP vyhrál Daniel Luxemburk, starší žák prvním rokem, a to naprosto přesvědčivě. Novicem v účasti na této soutěži byl v U13 David Chládek, kteřý se pral výborně a ukázal, že má srdíčko. Ne všichni z týmu dosáhli na medaile, ale všichni bojovali. To je nejvíc.

Dorostenci pro naše barvy vybojovali šest medailí, z toho vítězství ve svých váhách v počtu tří. Jan Kačírek, Anna Marie Polnická a také Jakub Pohořalý nedali šanci nikomu ke své porážce a prošli soutěží stylem: „Start – cíl.“ Sára Zitová se probojovala do finále a tentokrát jí připadlo krásné stříbro, Michal Pfaf si zajistil bronz a totéž zopakoval v juniorech, takže dvojitý úspěch. V juniorech na třetí příčku vystoupil i Eduard Zděnovec a v souboji o bronz vyhrál nekompromisně a před časovým limitem.

Dohromady 7x zlato, 1x stříbro, 9x bronz, 1x 5. místo, 1x 7.místo….to je 17 medailí a dvě bodovaná místa. Pokud se nemýlím, je to dosud nejúspěšnější výsledek USK PRAHA JUDO v sérii ČP.

Závodníkům blahopřejeme a za krásnou reprezentaci našeho klubu děkujeme!

Zapsal: Čermoš
Foto: M. Koudelková, P. Kačírková, L. Dědek, Čermoš

 

Sobota:

U15:

ZITA, Ondřej   -34kg   1.místo

MITKOV, Petr   -38kg   7.místo

DĚDEK, Dominik   -42kg 1.místo

VOJTĚCH, Štěpán   -42kg   3.místo

KARBAN, Jan   -42kg   5.místo

ČERMÁK, Jakub M. -50kg   3.místo

U13:

ŠIPAN, Matěj   -30kg   3.místo

KOUDELKA, Václav   -38kg   1.místo

TOMŠŮ, Jakub   -38kg   3.místo

BEZPALEC, Jonáš   -38kg   7.místo

LUXEMBURK, Daniel   -42kg   1.místo

FICTUM, Martin   -42kg   3.místo

STEČÍNSKÝ, Viktor   -42kg   7.místo

 

Neděle:

U18:

KAČÍREK, Jan   -50kg   1.místo

PFAF, Michal   -81kg   3.místo

POHOŘALÝ, Jakub   -90kg   1.místo

KOLSKÝ, Pavel   -90kg   3.místo

ZITOVÁ, Sára   -48kg   2.místo

POLNICKÁ, Anna M.   -57kg   1.místo

Junioři:

ZDĚNOVEC, Eduard   -73kg   3.místo

PFAF, Michal   -81kg   3.místo