• Home
  • Bohatý víkend na judistická setkání

Bohatý víkend na judistická setkání

12. 3. 2019

Jan Kačírek, Anna Marie Polnická, Sára Zitová, Ondřej Kuncl a Michal Pfaf z USK PRAHA JUDO vyrazili společně s dalšími dorostenci z ČR na Cadet European Cup v Záhřebu. Na tomto silně obsazeném a kvalitním turnaji se našim borcům a borkyním tentokrát nepodařilo projít dále, než do 3. kola a to jen O. Knclovi a M. Pfafovi. Je potřeba nabírat zkušenosti postupně a nepřestat naše závodníky podporovat, protože věříme, že jejich okamžiky přijdou.

Vynikající a povzbuzující zprávou bylo celkové vítězství Adama Kopeckého z Mladé Boleslavi ve váze do 73kg, který si dobyl cestu na stupeň č. 1. výhrou v šesti utkáních, kdy kromě semifinále na Waza-Ari porazil všechny své soupeře na Ippon. Velká radost a velká gratulace od nás všech!

Víkend byl v Česku zasvěcen tréninkovým srazům. RvŽ pro U15 Čechy v Teplicích a souběžně v Brně absolvovalo po cca 70ce borců a borkyní. Informace o průběhu z Moravy nemáme, ale v Teplicích se makalo a předpokládáme, že u kolegů tomu bylo obdobně. Odtrénovalo se od pátečního večera do nedělního rána šest kvalitních tréninků a bylo dost prostoru na techniku i na randori. Jakub Čermák, Marat Jalilov, Jan Kryl, Jan Karban, Petr Maxa, Štefan Sušický, Štěpán Vojtěch a Ondřej Zita odvedli tu práci, kterou jsme od nich očekávali a za celkový přístup si zaslouží pochválit. Díky Honzovi Weberovi z Domažlic můžeme tentokrát z Teplic poskytnout poměrně široký fotoseriál, viz dole.

Závodníci a závodnice U13 se sešli u nás na Folimance na tréninkovém srazu pořádaném Středočeským krajským svazem juda ve spolupráci s USK PRAHA JUDO pod vedením mělnického trenéra Martina Lichtiga. 116 malých judistů a judistek si ve dvou trénincích osvojovalo dovednosti z technik v Tachi-waze i Ne-Waze a to jejich nácvikem a poté v randori. Vysoká účast nejen Středočechů a Pražanů, ale z mnoha jiných krajů poukazuje na stále vysoký zájem o náš sport a velkou základnu dětí. Teď půjde především o to vytvářet takové podmínky a podněty, aby mladí zůstávali a z nich se vyklubalo co nejvíce talentovaných a těch s chutí trénovat a chtít něčeho dosáhnout.

V sobotu před srazem na Folimance na chomutovském turnaji ve svých váhách ve věkové kategorii U11 získali:

JÁKL, Marek   1.místo

STEČÍNSKÝ, Dominik   1.místo

Oba borci zúročují svoji tréninkovou píli a pomalu se na turnajích začínají prosazovat. My chceme věřit, že je jednou uvidíme startovat i na takových soutěžích, jako je ta, o které se píše dnes v úvodu.

Zapsal: Čermoš

Foto: J. Weber, L. Stečínská, Čermoš, L. Štěpánek

 

Adam Kopecký z Mladé Boleslavi vyhrál Záhřeb v -73 a takto to vypadalo v hledišti…

 

…a takto na stupních vítězů. Český borec se zlatem na krku, co si přát víc?

 

Dominik Stečínský a Marek Jákl zvítězili v Chomutově, U11

 

Velké setkání U13 v Praze na Folimance

 

TS RvŽ v Teplicích s účastí našich osmi závodníků