• Home
  • V Turnově se naše mládež vyřádila, zabojovala a zabodovala.

V Turnově se naše mládež vyřádila, zabojovala a zabodovala.

11. 11. 2018

S koncem roku jde ruku v ruce kdeco, např. pro někoho možnost zabojovat si na posledních turnajích své kategorie, nebo snaha utrhnout jen tak další medaili do vitríny. Turnov je dobře v dosahu od Prahy, celkem rovná cesta a za cca hodinu se to dá zvládnout. Takže nás tam bylo z USK PRAHA JUDO, Judo Academy i Sokola Vršovice za Pražáky dost. Našich mladých jsem tam za náš klub napočítal sedmnáct a medailí po skončení turnaje dvanáct. To beru a palec bych dal, za sebe určitě, nahoru.

Ti z našich borců, kteří se dají již považovat za ostřílené závodníky, ukázali již určitou dávku sice mladické, ale přesto profesionality. Je na nich vidět, že se umí na utkání připravit, soustředit, ustát i průběžnou ztrátu a nakonec s chladnou hlavou uzavřít zápas ve svůj prospěch. To tedy pokud se jim nepodaří rovnou zvítězit stylem: „Star – cíl.“ Což bylo v U13 a U15 u Jakuba Čermáka, Ondry Zity, Štefana Sušického, Jana Kryla a Kateřiny Šipanové ve více jak 90% odvedených zápasů. Z mladších se tomuto vyrovnal beze zbytku Martin Fictum v U11.Ti, kteří na medaile nedosáhli ale nezklamali. A dostali další know how a to jim k medailím pomůže jako nic jiného.

Ti menší si ještě zadali se svou konkurencí a je to jedině dobře, že nabírají zkušenosti a svou cestu se snaží si vydobýt i přesto, že to nejde hned a napoprvé. Pěkně si vedla Terezka Pečenková, dobře bojoval Šimon Berka, hezky překvapil Matyáš Prokop, Marek Pečenka ukázal, že něco ze staršího bráchy v sobě má:-).

Důležité je pokračovat a to platí pro všechny. To hlavní vás teprve čeká a tohle vám pomůže to v budoucnu zvládnout. Prali jste se a bojovali jste všichni dobře!

Medailisté:

U15:

ČERMÁK, Jakub Michael    1.místo

KRYL, Jan   1.místo

ŠIPANOVÁ, Kateřina   1.místo

U13:

ZITA, Ondřej   1.místo

SUŠICKÝ, Štefan   1.místo

KARBAN, Jan   3.místo

ŠIPAN, Matěj   3.místo

U11:

FICTUM, Martin   1.místo

BERKA, Šimon Jan   2.místo

PEČENKOVÁ, Tereza   2.místo

PEČENKA, Marek   3.místo

PROKOP, Matyáš   3.místo