• Home
  • Mladší žáci USK PRAHA JUDO s přehledem vyhráli BUDAPEST KUPA 2018 v pořadí klubů, dorostenci třetí

Mladší žáci USK PRAHA JUDO s přehledem vyhráli BUDAPEST KUPA 2018 v pořadí klubů, dorostenci třetí

3. 5. 2018

O víkendu, kdy Lukáš Krpálek bojoval o své zlato v Izraeli se naši mladší a starší žáci s dorostenci vydali do Budapešti na tamní tradiční turnaj, v pořadí již 31. ročník BUDAPEST KUPA 2018. V první řadě začneme všemi pozitivy.

Nikdo se vážně nezranil, všichni všechno zvládli, všichni jsme se vrátili domů v pořádku (komáři a kašel se nepočítají), dálnice D1 k nám byla při návratu milostivá a mladší žáci USK PRAHA JUDO zvítězili v pořadí klubů s tím, že dorostenci to posichrovali za kluby 3. příčkou. Z vítězství mladších žáků máme obzvlášť radost a moc jim gratulujeme. Všichni, kteří se prali, udělali svoje maximum a nasbírané body přinesly tento krásný a mimořádný výsledek. Medailisté předvedli judo na vysoké úrovni a to jak po technické, tak i taktické stránce. Žádné utahané zápasy, ale spousty opravdu špičkových hodů, dobrá Ne-Waza, solidní Kumi-Kata. Šlo to tak dobře, že tak dobré jsme to zase až nečekali. Celému týmu U13 patří velká poklona. I obecenstvo to často ocenilo potleskem, bylo se na co dívat. Vynikající zážitek a reprezentace USK PRAHA JUDO i Česka. Velká zkušenost nejen pro ty, kteří skončili na stupních vítězů, ale pro všechny, kteří si přijeli tuto atmosféru zažít a poprvé reprezentovat.

Medailisté U13:

DĚDEK, Dominik   1.místo

MAXA, Petr   1.místo

ZITA, Ondřej  2.místo

SUŠICKÝ, Štefan  3.místo

Dorostenci v široké konkurenci dopadli velmi dobře, tudíž na pěkném třetím místě. Jejich judo už bylo tak trochu o chlapech, když může jeden porovnat je a st. žáky v jednom turnaji. Této soutěže dorostu se zúčastnili i někteří naši starší žáci, bylo to na zkušenou a hodilo jim to, na kolik bylo. Ničemu to neuškodilo. Lukáš Pečenka zvítězil s naprostým přehledem a má další cenné zlato. Michal Pfaf má solidní bronz. Velmi překvapil Pavel Kolský, který  získával pozornost už na Českých pohárech . Jakub Pohořalý za sedmičku, to se počítá.

Medailisté a umístění z U18:

PEČENKA, Lukáš  1.místo

PFAF, Michal  3.místo

KOLSKÝ, Pavel  5.místo

POHOŘALÝ, Jakub  7.místo

Jak v U13, tak v U18 zůstali za USK PRAHA JUDO Maďaři (se svými více jak 80 kluby), Ukrajinci, Gruzínci, Poláci, Slováci…a další.

V kategorii U11 jsme měli jediného zástupce, ale zato pořádného. Martin Fictum si s velkým přehledem suverénně vybojoval svoje další zlato z velkého mezinárodního turnaje, po nedávné Banské Bystrici a Pezinku.  Strašně se na turnaj a na utkání těšil a strašně si to vítězství přál. A protože maká, tak měl co nabídnout a vyšlo mu to.

Medailista z U11:

FICTUM, Martin   1.místo

Bez medailí s jedním bodovaným místem se vrátili starší žáci. Celkově se v této věkové kategorii Češi prosadili málo. Na něco to zřejmě poukazuje a teď je potřeba definovat na co konkrétně. Z našich U15 nikdo nic neodbyl, ani nepodcenil, ale je vhodné si přiznat, že v této kategorii se nedokázali naši borci a borkyně prosadit zejména v úchopu a v reakcích na akce soupeřů. Trochu asi víc ostrého důrazu a tvrdosti celkem. Nicméně, zkušenost je získaná a teď je potřeba jí zužitkovat. A to se určitě stane. Našim rozhodně dík za to, že jeli a poprali se. Nevzdávat a bude líp.

Bodované místo z U15:

ZITOVÁ, Sára  7.místo

Kemp byl opravdu silný a nebyl problém jít každé randori s jiným zahraničním soupeřem. Absolvovali jsme celkem tři tréninky, bylo to výživné a přínosné. Tato setkání jsou jedinečným bonusem pro všechny závodníky a závodnice a je to narůstající trend, že závody s kempem mají při výběru v klubech prioritu.

Co je tomuto turnaji spíš na škodu: „Organizace. Všechno trvá očividně déle, než by muselo. Dva měsíce jsem hlídal naši registraci k turnaji, ověřoval, potvrzoval…nakonec nic neměli a spočítali jen počty startů krát peníze, závodníky tam musí jeden smolit znovu v ruce a nebyl jsem jediný. Není divu, že pak chybí v pavouku. Špatné rozmístění obrazovek s pořadím zápasů, de facto přímo v hlavním vstupu a ve vstupu k tatami, totálně ucpe průchod. Národní cítění maďarských rozhodčích ve prospěch domácích je už trapně okaté, OK, jsou doma…ale tohle je někdy až legrační (ne pro závodníky). Neumějí rozlosovat tak, aby v prvním kole proti sobě nestáli Češi, kterých je tam tradičně po Maďarech nejvíce. Letos přes 300. Nejezdíme si tam přenášet Český pohár, ale konfrontovat se se zahraničím. Ptal jsem se a tvrdí, že to nejde. (???)

 

Všem díky za vzornou disciplínu a naprosto vynikající reprezentaci USK PRAHA JUDO a České republiky!

Vedení a trenéři USK PRAHA JUDO, rodiče a všichni přející kolegové judisté.

Zapsal a fotil: Čermoš

 

Pohled do místa dění

20180429_115612

 

Dominik Dědek 1. místo, na třetím stupínku druhý zprava Štefan Sušický – U13

Dominik a Sůša 1

 

Petr Maxa, 1. místo – U13

Maxa 1

 

Ondra Zita, 2. místo – U13

Ondra Zita 1

Lukáš Pečenka, 1.místo, Michal Pfaf, první zprava,3. místo – U18

Lukáš Pečenka 1

 

Martin Fictum, 1.místo – U11

Martin Fictum 1

 

Medailisté U13, zleva: Ondra Zita USK, Kuba Tomšů JAP, Petr Maxa USK, Dominik Dědek USK, Štefan Sušický USK

20180428_210653

 

Nástup při zahájení kempu v Budapešti

20180430_100210